Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Βαρυχειμωνιά από το Σάββατο με χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική


 Σφοδρή κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στον Πειραιά προβλέπονται από το Σάββατο το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo, οι χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές θα συνεχιστούν αδιάκοπα έως και το πρωί της Τρίτης, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει έως και κατά 15 βαθμούς Κελσίου.

Για το κέντρο της Αθήνας προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες (έως 2 βαθμούς Κελσίου) και χιονόπτωση τα ξημερώματα της Κυριακής. Έως το μεσημέρι της Δευτέρας προβλέπεται χιονόνερο για να ακολουθήσουν βροχές μέχρι και την Τρίτη.

Στα δυτικά προάστια θα σημειωθεί έντονη χιονόπτωση το βράδυ του Σαββάτου, με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει στον ένα βαθμό.
 Σύμφωνα με την πρόβλεψη, θα υπάρξει ύφεση μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, ωστόσο θα ξεκινήσει νέος γύρος χιονόπτωσης στα δυτικά, ο οποίος θα συνεχιστεί έως και το απόγευμα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονόπτωση θα καταγραφεί και στον Πειραιά, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ενώ στα βόρεια προάστια η χιονόπτωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου και θα συνεχιστεί έως το πρωί της Τρίτης.

Στην Πάρνηθα ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» στους -7 βαθμούς και το χιόνι θα πέφτει ασταμάτητα από το Σάββατο έως την Τρίτη.  Χιονοπτώσεις, μεταξύ άλλων, θα καταγραφούν και στο Καπανδρίτι καθώς και στην Καλογρέζα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Δροσιά και η Σταμάτα. 
Να σημειωθεί ότι μέχρι το πρωί της Τετάρτης το προγνωστικό μοντέλο του meteo.gr «έδινε» χιόνια και σε Ανάβυσσο και Μαρκόπουλο. Αργότερα, η πρόβλεψη αντικαταστάθηκε με... χιονόνερο. Το ίδιο ισχύει και για τα Σπάτα.
.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: