Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ένας στους τέσσερις Έλληνες αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή θέρμανση

To 25,7% των Ελλήνων αδυνατεί λόγω της οικονομικής του κατάστασης να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το 2017, κάτι που σημαίνει ότι το ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν δύναται να καλύψει βασικές ανάγκες για την αξιοπρεπή του διαβίωση, όπως αυτή της επαρκούς θέρμανσης της κατοικίας του.


Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», το 8% των Ευρωπαίων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 26%. Την αρνητική πρωτιά έχει το φτωχότερο μέλος της Ε.Ε., η Βουλγαρία (37%) και ακολουθεί η Λιθουανία (29%). Πολύ κοντά βρίσκονται ακόμη δύο χώρες του Νότου, η Κύπρος (23%) και η Πορτογαλία (20%).

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται, όπως θα περίμενε κανείς, σε πλούσιες χώρες, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και σχετικά ισχυρό κοινωνικό κράτος: Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστρία. Και στις πέντε χώρες το ποσοστό των πολιτών που αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση είναι κοντά στο 2%. 
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: