Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Βουλγαράκης

Ο πρώην υπουργός και επί μια εικοσαετίας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βουλγαράκης, αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αθηναίων ως ανεξάρτητος.
Την υποψηφιότητα του για τη δημαρχεία ανακοίνωσε πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Γιάννης Τσιρώνης, ως υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων.


Σύμφωνα με το Ποντίκι, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γ. Βουλγαράκης αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων μερών πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Βουλγαράκης, που επί μια εικοσαετία (1989 - 2009) εκλεγόταν βουλευτής στην Α’ Αθηνών, φαίνεται να εκτιμά ότι είναι σε θέση να συσπειρώσει κατηγορίες πολιτών που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, δηλώνουν ότι δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες και επιλέγει να αναμειχθεί ξανά ενεργά με την πολιτική, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σε επαφή μαζί του φέρεται να είναι στελέχη της ΝΔ, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες της Α’ Αθηνών, αλλά και αρκετά στελέχη των «μικρών» κομμάτων της ευρύτερης Δεξιάς, ενώ πρόσφατα μίλησαν με εγκωμιαστικά σχόλια για το πρόσωπο του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


Υποψήφιοι και οι Καπερνάρος – Τσιρώνης

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε και ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος παραμένει δημοτικός σύμβουλος, καθώς είχε πάρει μέρος και στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας το 2014, παίρνοντας 3,56% των ψήφων. 

Η παράταξή του, Ανεξάρτητη Κίνηση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι θέλουν να υπηρετήσουν τον δήμο Αθηναίων μακριά από κόμματα-εντολείς. Τάσσονται ανοικτά υπέρ «του ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ», για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δημοτών.

Υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου θα είναι με τους Οικολόγους Πράσινους και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Γιάννης Τσιρώνης. Η υποψηφιότητα του επικυρώθηκε στην ιδρυτική συνεδρίαση και διακήρυξη της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων Πράσινων, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «οι οικολογικές λύσεις είναι ρεαλιστικές και μπορούν άμεσα να αλλάξουν την πόλη. Θα δώσουμε φωνή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους, τα προβλήματα και τις λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους ο Κώστας Μπακογιάννης με τη Νέα Δημοκρατία, ο Νάσος Ηλιόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Γερουλάνος με το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Σοφιανός με το ΚΚΕ.
 thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: