Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μια νέα παράνομη χωματερή υπό τη σκέπη της κοινότητας Πικερμίου

Τρία χρόνια μετά τον Δήμο Παλλήνης η σειρά της Κοινότητας Πικερμίου.
Στις 18/11/2007 η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη καύση κλαδιών ύστερα απο συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης (όπως ορίζει ο νόμος). Ο αρμόδιος που έβαλε την φωτιά δεν πρόσεξε ότι εκτός από τα κλαδιά, που ο Δήμος εναπόθετε εκεί όλο το προηγούμενο καλοκαίρι, υπήρχαν και λάστιχα αυτοκινήτων, καναπέδες και άλλα "μπάζα" τα οποία σύμφωνα με την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας εναπόθεσαν εκεί οι αθθίγγανοι που υπήρχαν τότε στον γύρω χώρο. Αποτέλεσμα αυτής της απροσεξίας ήταν η φωτιά, που έκαιγε για δύο μέρες τουλάχιστον, να σκεπάσει με καπνούς γεμάτους τοξικά τις γύρω περιοχές (Κάντζα, Αγ. Νικόλαος, Εργατικές πολυκατοικίες).


Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://anatolikiattikinews.blogspot.com 
καταγγελία κατοίκων του Πικερμίου για μια νέα παράνομη χωματερή της ίδιας μορφής με αυτήν του κτήματος Καμπά. Συγκεκριμένα η η αρμόδια αντιπρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου, κυρία Ηλέκτρα Παπαδημητρίου τονίζει ότι : «ο χώρος επάνω από τον Βαλανάρη επελέγη ως προσωρινή λύση για να εναποτεθούν κυρίως τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά από τα γύρω χωράφια και τις αυλές της περιοχής. Και αυτό γιατί, για πρώτη χρονιά και ίσως ύστερα και από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που τα τελευταία χρόνια είχαν κάψει μεγάλα τμήματα της περιοχής,κάτοικοι και περίοικοι καθάρισαν με δικά τους μέσα τις περιουσίες τους»

Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι τους εκλέγουμε και τους πληρώνουμε για να διαχειρίζονται τα προβλήματα (ανάμεσα σ' αυτά και τα σκουπίδια) με τρόπο που να μην βλάπτει την υγεία μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κυρίως να μην προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Διαβάστε περισσότερα στο http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2010/09/blog-post_9115.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: