Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή δημότη στον Δήμο Γέρακα και η απάντηση του Δήμου ..... η συνέχεια

«Εν αναμονή της επίσημης απάντησης σας ,

και θεωρώντας ότι θα ήταν αδόκιμο να έχετε άγνοια του συνομιλητή σας,
θέλω να σας ενημερώσω ότι
γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που παρέχετε στους δημότες , γνωρίζω όμως και πολύ καλά την αντίστοιχη ποιότητα τόσο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, του κλειστού Παλλήνης , των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Μελίσσια και πάρα πολλών ακόμη, καθώς έτσι για την ιστορία υπήρξα κατά το παρελθόν αθλητής σε μεγάλο σωματείο των Αθηνών και έχω και εγώ μια σημαντική ή έστω και με ταπεινότητα , μια μικρή εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού - πρωταθλητισμού. επίσης λόγω της φύσης της εργασίας μου μπορώ έστω και σφαιρικά να αναλύω μια αγορά και τα οικονομικά στοιχεία που την διέπουν ή πιο σωστά που την καθορίζουν.
Ως εκ τούτου, εάν αυτό που προτείνετε προς τους δημότες είναι η τυφλή εμπιστοσύνη στα προγράμματα του δήμου, οφείλετε να είστε κατά αρχάς ειλικρινείς και σίγουρα να μην ενοχλείστε όταν συγκρίνεστε με άλλους δήμους, αλλά να δέχεστε την καλοπροαίρετη κριτική και να βελτιώνεστε όπου χρειάζεται και εφόσον βέβαια έχετε την διάθεση να βελτιωθείτε.

Με εκτίμηση
Χρήστος Κόπτσας

και η επίσημη απάντηση του Δήμου Γέρακα

Κύριε Κόπτσα,


Μετά από την ανάγνωση του μηνύματος σας που λάβαμε την 16/09/10 και αφορά την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούμε, θεωρούμε απαραίτητο να απαντήσουμε προς διευκρίνιση σημείων που θεωρούμε καίρια.

Είναι δεδομένο ότι οι οικονομικές συγκυρίες των καιρών μας, αφήνουν λίγα περιθώρια στους πολίτες για έξοδα πέραν των απολύτως απαραίτητων. Όμως, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γέρακα είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το ζήτημα αυτό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχουμε προβεί σε καμία αύξηση των συνδρομών στα Αθλητικά προγράμματα τα τελευταία τέσσερα (4) έτη αν και βάσει πληθωρισμού τα έξοδα λειτουργίας των εγκαταστάσεών μας καθώς και τα έξοδα πληρωμής του προσωπικού αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς.

Σχετικά με τα οφέλη που προωθεί η παρούσα απόφαση για τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης και Ανθούσας, σας ενημερώνουμε την ένταξη τους στο προνομιακό τιμολόγιο του κολυμβητηρίου που μέχρι πρότινος αφορούσε αποκλειστικά τους κατοίκους Γέρακα.

Ένα άλλο σημείο άξιο προσοχής είναι το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γέρακα οι οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι κορυφαίες στο είδος τους. Θεωρούμε ότι μείωση του κόστους των συνδρομών στους πολίτες που απασχολούνται στα προγράμματα του Δήμου θα επιφέρει αντίστοιχη μείωση στον προϋπολογισμό που αφορά τα έξοδα που προαναφέρθηκαν (συντήρηση εγκαταστάσεων, μισθοδοσία). Ως εκ τούτου, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες πιθανότατα θα απωλέσουν ποιότητα τους , κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο ιδιαίτερα τη στιγμή που χαίρουμε της ιδιαίτερης εκτίμησης του κοινού στον τομέα αυτό όπως προκύπτει και από την αθρόα προσέλευση του στα αθλητικά μας κέντρα.

Αναμφισβήτητο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γέρακα με κριτήριο την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, που είναι επίσης στις υποχρεώσεις τους, προβαίνουν σε μειώσεις ή ακόμα και σε πλήρη δωρεά του κόστους συνδρομής όπου αυτό είναι απαραίτητο. Άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνοι χαίρουν προνομιακής τιμολόγησης εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας που συμμετέχει στα προγράμματα υπάρχει επιπλέον έκπτωση. Το ίδιο ισχύει και για όσους συμμετέχουν σε πάνω από μία δραστηριότητες. Αυτές οι δύο τροποποιήσεις σύμφωνα με τα στατιστικά μας στοιχεία τοποθετούν το μέσο κόστος ανά άτομο στα 14 €, ποσό που καλύπτει, ούτως ή άλλως, μόνο ένα μικρό μέρος από το πραγματικό κόστος .

Η αθλητική πολιτική του Δήμου Γέρακα με τον τρόπο αυτό εστιάζει στην δημιουργία κινήτρων για την ποιοτική άθληση όλης της οικογένειας και όχι σε μεμονωμένα άτομα με τις λογικές που αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά τα αθλητικά σωματεία πέραν των εγκεκριμένων επιχορηγήσεών τους από το Δήμο Γέρακα που φέτος είναι αυξημένες και καταβάλλονται κανονικά, χρησιμοποιούν της Δημοτικές Αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς να επιβαρυνθούν με τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής τους.

Πηγή : Κίνηση Πολιτών Γέρακα http://anti-gerakas.blogspot.com/
           Ανατολική Αττική News  http://anatolikiattikinews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: