Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανακύκλωση στα σκουπίδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Με δέος παρατηρούμε εδώ και δύο βδομάδες την εικόνα που έχει διαμορφωθεί γύρω από τους κάδους ανακύκλωσης στους δήμους μας. Η κατάσταση δεν τιμάει ούτε τις πόλεις μας ούτε τους διοικούντες.

Δεν είναι αυτό που αναμένουν οι δημότες οι οποίοι φροντίζουν να πληρώνουν με συνέπεια τους δυσβάστακτους δημοτικούς φόρους σε περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης.

Η ανακύκλωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αντιμετώπισης του σοβαρότατου θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο στην δική μας περιφέρεια έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με την χωροθέτηση δύο νέων ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες και τις αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιοχών. Οι δημότες πρέπει να ενθαρρύνονται να ανακυκλώνουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια μείωσης του όγκου των απορριμμάτων τους και της επαναχρησιμοποίησης των πρωτογενών υλικών. Περισσότερη ανακύκλωση σημαίνει λιγότερα σκουπίδια δηλαδή λιγότερες χωματερές και ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις και τα παιδιά μας.

Εικόνες σαν αυτές που παρατηρούμε στους δρόμους της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης εκπέμπουν λανθασμένα μηνύματα για έναν τόσο ωφέλιμο θεσμό σαν την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης καλούν τους διοικούντες όσων δήμων και κοινοτήτων δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους προς την Μαραθώνιο Αναπτυξιακή, ώστε να πάψει να υφίσταται τάχιστα, αυτή η απαράδεκτη εικόνα στους δρόμους των πόλεων μας.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ -ΑΝΘΟΥΣΑΣ- ΓΕΡΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: