Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτη επιστολή προς τους υποψήφιους δημάρχους

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν.Α. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους Υποψηφίους δημάρχους του νέου Δήμου Παλλήνης

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, και των επερχόμενων διοικητικών αλλαγών από τον Ιανουάριο του 2011 στον νέο ενιαίο Δήμο, ανησυχούμε, επαγρυπνούμε και δίνουμε το παρόν για τα προβλήματα στα σχολεία των περιοχών μας, τα οποία η ενοποίηση των νέων Δήμων θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο.

Είναι γνωστά τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και είναι γνωστή επίσης η αναγκαία συμπόρευση που απαιτείται μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και γονεικού κινήματος. Είμαστε εδώ, εθελοντές, για να συμβάλλουμε δημιουργικά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Είμαστε αρωγοί κάθε θετικής προσπάθειας από όπου κι αν προέρχεται.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω ζητήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων και να δεσμευτούμε από κοινού για την προώθηση των λύσεων τους.

1.Το πρόβλημα της σχολικής στέγης που παραμένει ένα σημαντικό θέμα, πιστεύουμε ότι θα ενταθεί με την ενοποίηση των τριών περιοχών. Ζητάμε δέσμευση για την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων όπου απαιτείται, για την μεταστέγαση των προκατ σχολείων σε ιδιόκτητα σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα, την επισκευή την συντήρηση και την φύλαξη των υπαρχόντων σχολείων.

2.Με δεδομένη την μείωση της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για την φετινή σχολική χρονιά και με διαφαινόμενο τον κίνδυνο αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολείων όπως η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, θα πρέπει να ευρεθεί τρόπος διεκδίκησης της αύξησης των επιχορηγήσεων από το κράτος αλλά και κάλυψης των δαπανών πετρελαίου θέρμανσης από τους Δήμους.

3.Το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, αρμοδιότητα που μεταφέρεται στους Δήμους από τον Ιανουάριο του 2011.

4.Το θέμα των καθαριστριών των σχολείων, αρμοδιότητα και αυτή μεταφερόμενη στους Δήμους από το 2011.

5.Η προσαρμογή των σχολικών επιτροπών στα νέα διοικητικά όρια του Δήμου θα πρέπει να συνδυασθεί με την θεσμική αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων τους.

6.Να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολικά συμβούλια και επί της ουσίας η Δημοτική επιτροπή Παιδείας

7.Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών , ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους και κυκλοφοριακά βεβαρυμμένους οδικούς άξονες.

8.Η εκπροσώπηση των συλλόγων γονέων στα συναφή θεσμικά όργανα του Δήμου (σχολικές επιτροπές και άλλα Νομικά πρόσωπα).

9.Τέλος το χρόνιο αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια φορά τον χρόνο, αποκλειστικά για θέματα παιδείας.

Οι γονείς και οι μαθητές περιμένουν πειστικές και δεσμευτικές απαντήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας
Ειρήνη Κουνενάκη                       Φώτης Κουφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: