Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία για το Ολοήμερο

Παλλήνη 12/10/2010


Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Δύο εβδομάδες πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, το ελληνικό κράτος αδυνατεί να λειτουργήσει και εφέτος τα (πιλοτικά) Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.
Η γραφειοκρατία που κατατρύχει το κράτος δεν εννοεί να καταλάβει ότι οι θεσμοί και η κοινωνία πρέπει να λειτουργούν ρολόι, αν θέλουμε να επιδεικνύουμε σε εχθρούς και φίλους την πολιτισμική υπεροχή μας, το μοναδικό όπλο μας για να επιβιώσουμε στο σύγχρονο κόσμο.
Τι θα πούμε στα παιδιά μας; Πηγαίνετε να παρελάσετε, να δείξετε το φρόνημα και την ετοιμότητά σας, όταν εμείς, οι ενήλικοι Έλληνες, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ένα απλό Σχολείο;
Σαράντα πέντε γονείς υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Δουλεύουν, δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους και δεν βρίσκουν χρόνο ακόμη και για να διαμαρτυρηθούν.
Ενώστε και εσείς τη δύναμή σας και πιέστε να μας στείλουν άμεσα τους δασκάλους που λείπουν. Να μας στείλουν, επίσης, τραπεζοκόμο και επιστάτη για να λειτουργήσει ορθά το Σχολείο και το Ολοήμερο, αντί να μένουν μόνο στις απαγορεύσεις προς τους Δ/ντές να μη μαζεύουν χρήματα για τις τραπεζαρίες.

Σπύρος Κορνέζος
Τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης
τηλ.: 6945510520,  email:  spyroskorz@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: