Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας στην ανοικτή επιστολή της Ένωσης Γονέων Δημόσιων Σχολείων Παλλήνης

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ έχουμε να καταθέσουμε τα παρακάτω:

1) Για το πρόβλημα της σχολικής στέγης αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η μέχρι τώρα κατάσταση στην ενότητα Παλλήνης Ανθούσας Γέρακα , είναι επιεικώς απαράδεκτη, όχι γιατί αποτελεί δείγμα προς αποφυγή, αλλά γιατί σε νέες περιοχές σαν τις δικές μας (που πληρώνουμε ακριβά την κτήση γης και την κατοικία) οι υποδομές που διαχρονικά εξασφάλισαν οι Δημοτικές αρχές, είναι ανεπαρκείς, χωρίς σχεδιασμό και πρόβλεψη για αύξηση του μαθητικού πληθυσμού.
Δεσμευόμαστε ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα δώσουμε μαζί την μάχη για εξασφάλιση αξιοπρεπούς Δημόσιας σχολικής στέγης για όλους τους μαθητές του νέου Δήμου, πέρα και έξω από τις απαράδεκτες προκάτ ή μετασκευασμένες-ακατάλληλες αίθουσες που χρησιμοποιούνται έως σήμερα.  Γνωρίζοντας  ότι η επισκευή  συντήρηση και η φύλαξη των υπαρχόντων σχολείων είναι ούτως ή άλλως στις υποχρεώσεις της Δημοτικής αρχής, θεωρούμε αυτονόητο ότι αυτή πρέπει να γίνεται με συνέπεια και διαφάνεια.


2) Η κακή κατάσταση των οικονομικών της χώρας, είναι σίγουρο ότι θα δώσει περικοπές και στα χρήματα που αφορούν τις σχολικές επιτροπές. Εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε δίκαιο αίτημα που θα έλθει στο Δ.Σ, είτε αυτό αφορά τη δαπάνη θέρμανσης, ή οτιδήποτε άλλο προκύψει.

3) Το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, είναι μια αρμοδιότητα που μεταφέρεται πλέον στους Δήμους .Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε να εφαρμόζεται γρήγορα και με διαφάνεια κάθε σχετική διαδικασία, οριοθετώντας τις ευθύνες για κάθε εμπλεκόμενο, για να μην δημιουργείται σύγχυση και ατιμωρησία στους καθ' ύλη υπεύθυνους.

4)  Για το θέμα των καθαριστριών των σχολείων, θα επιδιώξουμε να διεκδικήσει η νέα Δημοτική αρχή την μονιμοποίηση για όλες τις καθαρίστριες, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την εμπλοκή Δήμου, εκπαιδευτικών και εργαζομένων γύρω από ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

5)  Η προσαρμογή των σχολικών επιτροπών στα νέα διοικητικά όρια του Δήμου, είναι ένα θέμα που θεσμικά αφορά το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του. Εμείς πάντως στο επίπεδο της ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής των πολιτών και των εκπροσώπων τους στα κοινά, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε είδος νόμιμης λαϊκής συμμετοχής.

6)  Η λειτουργία επιτέλους των σχολικών συμβουλίων και της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας, τόσο επί της ουσίας όσο και κατά τον τύπο, είναι φανερή παρανομία την οποία δεν δεχόμαστε και συμφωνούμε ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά των παραβατών. Έχουμε πεισθεί και είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε κάθε κατάλληλο μέτρο, προκειμένου να κάνουμε σχετικές προτάσεις προς κάθε κατεύθυνση. Στην ίδια λογική και ακόμη περισσότερο δεν διανοούμαστε την μη λειτουργία της Δημοτικής επιτροπής παιδείας, που οφείλει να επεξεργάζεται να προτείνει και να λογοδοτεί  στο Δημοτικό συμβούλιο. Η θεσμοθέτηση αποκλειστικού Δημοτικού συμβουλίου με θέματα παιδείας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

7)  Για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών και ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται σε κυκλοφοριακά βεβαρημένους οδικούς άξονες και κεντρικές πολυσύχναστες οδούς, είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε από την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ την δημιουργία μιας μικτής επιτροπής που θα εξετάσει ένα προς ένα όλα τα επικίνδυνα  χαρακτηριστικά των σχολείων όλων των βαθμίδων.
Για την ΔΗΜοτική  Οικολογική Συνεργασία
ΤουΚαλλικράτειου Δήμου Παλλήνης
Γιώργος  Μπουλμπασάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: