Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΦΕΣ "Η ΚΑΝΤΖΑ" : Επιτέλους ας μας πει κάποιος τι πρόκειται να κατασκευαστεί;

Το άγρυπνο μάτι των ενεργων πολιτών της πόλης μας εντόπισε, σε πολύ καλά προστατευόμενη από περίεργους θεατές περιοχή, δίπλα στις εκσκαφές που έγιναν πριν από 2,5 περίπου χρόνια και σταμάτησαν γιατί ήταν σε όλα παράνομοι (ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ), εκσκαφές σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (περιοχή Β3)

Τότε αλλά και τώρα ο ΦΕΣ "Η ΚΑΝΤΖΑ" πρωτοστατόντας στον αγώνα για προστασία της ευρύτερης περιοχής από παράνομες ενέργειες, κυρίως μεγάλων συμφερόντων, που βλάπτουν με τις πράξεις τους ή τις παραλήψεις τους το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, αντέδρασε ΑΜΕΣΩΣ με καταγγελία προς όλους του φορείς προκειμένου για άλλη μια φορά να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής μας.


Οι εκσκαφές αυτές γίνονται σε περιοχή Β3 (Αττικό Πάρκο), με προσδιορισμένες τις εξής χρήσεις γης: α) Πολιτιστικές εγκαταστάσεις σε δημόσιες εκτάσεις και με μέγιστη συνολική επιφάνεια κτιρίων τα 400τ.μ και προαπαιτούμενη την προέγκριση της αρχαιολογίας και β) Οινοποιεία με μέγιστη επιφάνεια κτιρίων τα 200τμ. (ΦΕΚ 199/6/3/2003)

Πριν από 2,5 χρόνια κάποιοι παρανόμησαν εκδίδοντας άδεια οικοδομικών εργασιών (αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ), κατέστρεψαν μια πανέμορφη και καταπράσινη περιοχή κόβοντας δένδρα χωρίς έγκριση απλά έτσι γιατί κάποιοι κάνουν ότι θέλουν σ' αυτή τη χώρα χωρίς να τιμωρούνται.

Σήμερα πάλι κάποιοι έδωσαν άδεια για κατεδάφιση παλαιού κτηρίου και εκσκαφή μεγάλου βάθους για να κάνουν τι;;;

Επιτέλους ας μας πει κάποιος

- τι πρόκειται να κατασκευαστεί;

- ποιος έδωσε την άδεια και με ποια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σε μια περιοχή που υπάρχει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ;

- γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι εδώ πιθανόν και πάλι όπως πριν από 2,5 χρόνια κάποιοι παρανομούν;;

- γνωρίζει η δασική υπηρεσία ότι κόβονται δένδρα πιθανόν σε δασική έκταση;; ή πάλι κοιμάται όπως και τότε;;

κε Νομάρχα με δικές ενέργειες τότε αποτράπηκε μια παράνομη κατασκευή μαμούθ στην περιοχή μας. Εμείς οι πολίτες σας ζητάμε για άλλη μια φορά να παρέμβετε και να ελέγξετε την νομιμότητα και αυτής της ενέργειας.

Επιτέλους ας τιμωρηθούν κάποιοι που ΒΙΑΖΟΥΝ το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους και μόνο!!!

Ας σεβαστούν κάποιοι επιτέλους ότι τα προεδρικά διατάγματα δεν είναι κουρελόχαρτα αλλά θέτουν εκείνους τους κανόνες πάνω στους οποίους λειτουργεί η υποτιθέμενη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας.

Γιάννης Τιλκιτζής
Πρόεδρος Συλλόγου
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «η Κάντζα»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: