Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτή πρόσκληση του Γιώργου Μπουλμπασάκου και της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας στους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης

Συμπολίτισσες και συμπολίτες


Πολλοί με γνωρίζετε μέσα από τη δραστηριότητά μου στη Δημοτική Παράταξη της Κίνησης Πολιτών Γέρακα, και άλλοι μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως γιατρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε ορισμένους είμαι γνωστός από τη συνδικαλιστική μου δράση στο χώρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος και από την ΕΙΝΑΠ, ενώ κάποιοι από την Παλλήνη ίσως με γνωρίζουν και από την εθελοντική μου προσφορά για 2 χρόνια στα δημοτικά ιατρεία της Παλλήνης.

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία γεννήθηκε ως ώριμο τέκνο της οργής και της ανάγκης.


Ενεργοί Πολίτες με συμμετοχή σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα προβλήματα του τόπου συναντήθηκαν για να δώσουν ελπίδα και να σχεδιάσουν το μέλλον.

Αυτή η σχέση και ο δεσμός μαζί σας μας δίνει το ηθικό δικαίωμα να σας ζητήσουμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας και το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας.

Αυτές οι εκλογές θα γίνουν στο μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει η χώρα η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εργασία και στη ζωή σας.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός βαθιά πολιτικός, που πλήττεται βάναυσα πολλές φορές από συμπεριφορές δημάρχων και τοπικών στελεχών. Από τους «επαγγελματίες» της αυτοδιοίκησης που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές ως μάγοι επί σκηνής για να σώσουν για άλλη μια φορά την πόλη την οποία προηγουμένως είχαν καταστρέψει ή στην καλύτερη περίπτωση είχαν αγνοήσει.

Εύκολα τότε οι ετερόκλητες συμμαχίες, οι μεταλλάξεις και οι «μεταγραφές» βαφτίζονται αναγκαίες προσαρμογές και μάλιστα για το καλό μας.

Ο θεσμός πλήττεται δυστυχώς και από πρακτικές που βλέπουν την αυτοδιοίκηση ως προνομιακό πεδίο κομματικών καταγραφών.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε συλλογικότητες, πολιτιστικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, οικολογικές παρεμβάσεις για συστράτευση και κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, του περιβάλλοντος, της κατοικίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους κερδοσκόπους και του «εργολάβους» του δημοσίου συμφέροντος.

Απευθύνουμε έκκληση για δράση σε όλους τους ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους.

Δεν αποτελεί λύση η συντήρηση και το κατεστημένο. Απλά όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε την προτροπή του ποιητή:

«Μην αμελήσετε!
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: