Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

Ραντεβού στα τυφλά για Βενιζέλο και Παπανδρέου
Λίγο πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τις ημέρες του Πάσχα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να κλείσει ένα θέμα που προκαλεί εσωτερικά τραύματα στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι άλλο από την διατάραξη των σχέσεών του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το σημερινό ραντεβού των δύο κλείστηκε χθες το μεσημέρι, ωστόσο καμία πλευρά δεν θέλησε να ανακοινώσει ή να διαρρεύσει για προφανείς λόγους το σημείο συνάντησης.
Ο λόγος για τους οποίους πραγματοποιείται μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας η συνάντηση του νυν με τον πρώην σχετίζεται φυσικά με όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τα οικονομικά πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επί θητείας του κ. Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος.
Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα τεταμένο.


Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν λειτουργεί ενωτικά για το ΠΑΣΟΚ κάτι που επέτεινε η στάση του κ. Παπανδρέου στο Συνέδριο με την πανηγυρική του είσοδο στην αρένα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η οργή Βενιζέλου φάνηκε προσφάτως και με όσα είπε για τον Γ. Παπανδρέου αναφορικά με την αντίδρασή του απέναντι στην Προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ και την άρνησή του να παραστεί ενώπιόν της.
Ο δε Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ότι όλη η επίθεση που υφίσταται δεν αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αλλά "είναι ένα αμιγώς πολιτικό θέμα" που έχει ως στόχο την πολιτική του εξόντωση. Έχει αποφασίσει μάλιστα να μην απαντήσει σε καμία "πρόκληση" όσο χοντροκομμένη κι αν είναι αυτή και εξ αυτού του λόγου δεν έβγαλε καν σχόλιο ή διάψευση για όσα γράφτηκαν ή αναπαρήχθησαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από σπατάλες που φέρεται ότι έκανε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι η συντήρηση ενός ανοιχτού μετώπου με τον κ. Παπανδρέου δεν τον ευνοεί γι' αυτό και πιθανότατα θα επιδιώξει να κλείσει το θέμα με τα οικονομικά. Από την άλλη ο κ. Παπανδρέου περισσότερο επιθυμεί να τον αφήσουν στην ησυχία του και να μην ασχολούνται μαζί του παρά όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του να ανακατευτεί στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: