Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εκτός απο τα μεγάλα λόγια, τολμούν να άρουν την στήρηξη τους στον Σαμαρά;

Σε γρήγορη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου επιμένουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
H απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει σε αλλαγές στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για τη ρατσιστική βία αιφνιδίασε τους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν αποσύρθηκε και είναι ανάγκη, με τις όποιες αλλαγές, να περάσει σύντομα από τη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέλαβαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος.
Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν ισχύουν τα περί απόσυρσης του σχεδίου νόμου, θεωρεί ότι αυτό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι το Κίνημα θα κάνει όσα χρειάζονται για να επισπευτεί η ψήφισή του, μετά τις αλλαγές.
Αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, τονίζει σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα εκφασισμού, ότι «το σχετικό νομοσχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση». 

«Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και με δεδομένη την αποστολή του σχεδίου νόμου στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις σχετικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε δεν ισχύουν όσα ελέχθησαν περί απόσυρσης του σχεδίου νόμου» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή τη δική του πρόταση νόμου και έχει επιχειρηματολογήσει εκτενώς για την αναγκαιότητα της. Η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παρά τις όποιες ελλείψεις και επί μέρους διαφωνίες, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» προσθέτει η Ιπποκράτους.
«Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε ρυθμίσεις που αφορούν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όσων καταδικάζονται για ρατσιστικά αδικήματα καθώς και σε διατάξεις που παρέχουν εγγυήσεις για την προστασία των θυμάτων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη και την αστυνομία. Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμφωνηθεί από τα κόμματα της κυβέρνησης το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου με σκοπό την επίσπευση της ψήφισης του» συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι το νομοσχέδιο «μπορεί να συμβάλει σημαντικά» για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων και συμπληρώνει: «Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται συστράτευση. Μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι οι πολίτες, ο χώρος των διανοουμένων, της επιστήμης, αλλά και η Εκκλησία. Είναι πολλοί οι ιεράρχες, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, που έχουν σηκώσει τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή».

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: