Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Δήμος Παλλήνης: Βάλτε, τώρα που γυρίζει!

Τρανό παράδειγμα της θρυλούμενης οικονομικής ευρωστίας του Δήμου Παλλήνης μπορεί να θεωρηθεί η συνεχιζόμενη (τουλάχιστον στην Κάντζα) πλακόστρωση των πεζοδρομίων του οικισμού.
Και ως εδώ καλά, γιατί επί της ‘επάρατης’ προηγούμενης διοίκησης, επί μακρόν ήταν εγκαταλελειμμένα όπως μη όφειλαν για μια περιοχή χρόνια στο σχέδιο.
Από αυτό το σημείο όμως και μετά, το να πλακοστρώνονται με εντολή Δημάρχου (απάντηση σε σχετική ερώτηση προς τα συνεργία) άχτιστα ή εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, πάει αλλού. 

Είναι γεγονός ότι όταν μια περιοχή μπαίνει στο σχέδιο, πρέπει να παραδίδεται με όλες τις υποδομές της έτοιμες για τον κάθε ιδιοκτήτη. Σ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει ολοκληρωμένο δίκτυο όμβριων, εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης έτοιμο για σύνδεση όταν θα έλθει η κατάλληλη στιγμή, αξιοποίηση των προβλεφθέντων χώρων πρασίνου, δημοτικός ηλεκτροφωτισμός δίκτυο ύδρευσης και αρκετά ίσως άλλα.
Στις δύσκολες όμως εποχές που βιώνουμε και που όπως οι περισσότεροι μετράμε προσεκτικά κάθε μικροδαπάνη, έτσι και οι διαχειριστές του Δήμου θα έπρεπε να υπολογίζουν προσεκτικά τα χρήματα των Δημοτών, για ότι αποφασίζουν γι αυτούς (μια που δεν έχει προβλεφθεί η συμμετοχή στις αποφάσεις και η αυτοδιαχείριση από τα κονδύλια του προϋπολογισμού).
Θέλουμε πραγματικά να μάθουμε ποιος από την Δημοτική αρχή θα επιθεωρεί και θα καταλογίζει την δαπάνη σε περίπτωση καταστροφής από τους ιδιοκτήτες όταν θ αποφασίσουν ν’ αξιοποιήσουν το έως τώρα χέρσο οικόπεδο τους;

oikologiapallinis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: