Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εγώ ειμαι Βορίδης και τα λέω τσεκουράτα: Στηρίζω Τζιτζικώστα, γιατί μπορεί να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα εσωκομματικά της Ν.Δ., τις επιθέσεις στο Παρίσι, το μεταναστευτικό και την υπόθεση Πανούση. 
Για τις επιθέσεις στο Παρίσι και το μεταναστευτικό
«Φοβάμαι με την χαλαρή αντιμετώπιση που έχει η κυβέρνηση και στα θέματα των μεταναστευτικών ροών και στα θέματα της τρομοκρατίας, όπως μας προκύπτει εσχάτως. Με τη χαλαρή προσέγγιση σ’ αυτά τα θέματα, η χώρα μας θα πληρώσει συνέπειες.
Δεν έχει σχέση με την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά η κυβέρνηση, για να το πω κομψά και ευγενικά, έχει πάρα πολύ σχέση με το μεγάλο ζήτημα του πώς αντιμετωπίζουμε τις μεταναστευτικές ροές. Έχει εκπεφρασμένη πολιτική ανοιχτών θυρών και σε σχέση με το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας δεν πιστεύει ότι με μηχανισμούς καταστολής αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία και έχει άλλους τρόπους αντιμετώπισης, όπως έχει αποδειχθεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις καταγγελίες Πανούση».
Για την υπόθεση Πανούση
«Θεωρώ ότι η Ν.Δ. οφείλει να οξύνει τη στάση της στα ζητήματα αυτά. Και νομίζω ότι, εν πάση περιπτώσει, είμαστε λίγο σε φάση εσωκομματικών διεργασιών, ας υπάρχουν ανακοινώσεις από τους υποψηφίους, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα και το θέτουν υψηλά. Νομίζω ότι οι τρομοκράτες, όπως κι εγώ θα το πω γενικότερα, όλοι οι κρατούμενοι μπορεί να δικαιούνται αυτό που λέμε ανθρώπινης μεταχειρίσεως, βεβαίως και δικαιούνται. Αλλά όταν πάμε τώρα για νομοθετικές ρυθμίσεις, φεύγουμε από το θέμα της ανθρώπινης μεταχείρισης και λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος, που όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Εδώ πάμε όμως για ευμενείς νομοθετικές ρυθμίσεις. Για να δικαιούται ένας κρατούμενος ευμενούς νομοθετικής μεταρρυθμίσεως αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι έχει μετανιώσει και το βασικό ζήτημα με τους τρομοκράτες, όλους αυτούς, είναι ότι είναι αμετανόητοι. Επομένως τι ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση; Δεν υπάρχει ζήτημα να ζητούν την επιείκεια σε οποιοδήποτε σημείο του νόμου, από τη στιγμή που αυτοί είναι δολοφόνοι ή εν πάση περιπτώσει είναι άνθρωποι, οι οποίοι με ξεκάθαρο και ρητό τρόπο απειλούν ζωές και τώρα ερχόμαστε και συζητάμε πώς θα τους μεταχειριστούμε ευμενώς και επιεικώς. Είναι λάθος κατεύθυνση όλο αυτό».
Για τις εσωκομματικές διεργασίες και τη στήριξή του προς τον Απ. Τζιτζικώστα
«Ο Τζιτζικώστας δεν θέλει να τον στηρίζω; Δεν ξέρω τώρα αν υπάρχει αυτό, δεν έχω αυτή την εντύπωση, ας μου επιτρέψετε τώρα να πω αυτό. Μιλήσαμε με τον κ. Τζιτζικώστα, φυσικά. Εγώ δεν πιστεύω ότι η αντιπολίτευση πρέπει να περιμένει πότε θα καταστρέψει την χώρα ο κ Τσίπρας προκειμένου να ενεργήσει. Πρέπει να έχει και προοπτική νίκης, πρέπει να είναι μαχητική, δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση και κυρίως πρέπει να κλείσουμε τον δρόμο των συνεννοήσεων και των συναινέσεων με τον κ. Τσίπρα. Να κλείσει αυτό, να μην υπάρχει ως συζήτηση. Οι υποψηφιότητες διαμορφώνονται ως εξής: έχετε δύο κεντρώες υποψηφιότητες, του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Μητσοτάκη, έχετε μία κεντροδεξιά υποψηφιότητα που είναι αυτή του κ. Τζιτζικώστα και έχετε μία έτσι, ας το πω, σκληρή δεξιά υποψηφιότητα, που είναι του κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα, αλλά το δεύτερο, το οποίο έχετε, είναι ότι έχετε τρεις, θα τις πω, ανανεωτικές ριζοσπαστικές υποψηφιότητες που είναι του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Γεωργιάδη. Και έχετε και μια υποψηφιότητα που, να την πω, είναι υπέρ της διατηρήσεως του status quo, που είναι η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη. Εγώ είμαι δεξιός, θέλω τη ριζοσπαστική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και θέλω και ένα τρίτο στοιχείο, της διεύρυνσης του εκλογικού ακροατηρίου και της απηχήσεως των δεξιών ιδεών και επομένως, όταν τα βάλετε και τα τρία αυτά μαζί και βάλετε και ένα κρίσιμο ερώτημα, ποιος είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον κ. Τσίπρα και να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλήξετε στην απάντηση: Απόστολος Τζιτζικώστας».
Για τα σενάρια να είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ., εάν εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας
«Δεν έχω κάνει καμία τέτοια συζήτηση. Ποιος μπορεί, συνδυάζοντας τα ανωτέρω που σας είπα αποτελεσματικά, να διώξει τον Τσίπρα; Τότε, νομίζω ότι αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να δώσει ευκαιρίες. Όχι (δεν υπάρχει συζήτηση για την αντιπροεδρία».




Δεν υπάρχουν σχόλια: