Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Διπλοθεσίτες εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία στη Βουλή!

Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά δεκαπέντε μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής εντοπίστηκαν μετά από τον σχετικό έλεγχο να έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία.  Ενώ ακόμη δυο περιπτώσεις εντοπίστηκαν, συμβασιούχων αυτή την φορά, εκ των οποίων η μια αφορά πλαστό πτυχίο ενώ η άλλη έχει να κάνει με συμβασιούχο που είχε αποκρύψει ότι είχε δεύτερη δουλειά στο δημόσιο.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει επί προεδρίας Μεϊμαράκη και τώρα οι φάκελοι παραδόθηκαν στον εισαγγελέα για την διεξαγωγή έρευνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα ο συμβασιούχος που εργαζόταν παράλληλα και σε άλλον φορέα του δημοσίου όχι μόνο δεν εμφανιζόταν στη Βουλή αλλά λάμβανε κανονικά και τις υπερωρίες που του αναλογούσαν.

Ταυτόχρονα λύση στον «γόρδιο δεσμό» των συμβασιούχων υπαλλήλων της Βουλής, οι συμβάσεις των οποίων δεν είχαν ανανεωθεί από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε ο Νίκος Βούτσης. Όπως έγινε γνωστό, ανανεώθηκαν για ακόμη ένα εξάμηνο οι συμβάσεις των υπαλλήλων που βρίσκονταν εδώ και πολύ καιρό στον «αέρα».
Η Βουλή μάλιστα αναγνώρισε και την αναδρομικότητα της εργασίας τους και θα πληρωθούν για τους μήνες που η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν τους ανανέωνε την σύμβαση αλλά εκείνοι εργάζονταν κανονικά και έτσι ανανεώθηκαν συνολικά 43 από τις 45 περιπτώσεις συμβασιούχων.
www.topontiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: