Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΟΣΑ κατηγορεί την ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση Βγενόπουλου - Ζολώτα

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει πλέον η υπόθεση Βγενόπουλου - Ζολώτα, τις αναλυτικές πτυχές της οποίας έχει αποκαλύψει σε δεκάδες δημοσιεύματά του τόσο το HOT DOC όσο και το koutipandoras.gr. Αναφορά του ΟΟΣΑ εκθέτει τη χώρα μας για τους χειρισμούς της αλλά κυρίως για την κωλυσιεργία της ελληνικής δικαιοσύνης στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, για την οποία ήταν ενήμερη από τις κυπριακές αρχές.  Ειδικότερα,
ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην έκθεσή του για την υλοποίηση από ελληνικής μεριάς της σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας (χρηματισμού) στην Ελλάδα, αναφέρεται ξεκάθαρα σε δυο παραγράφους (παρ. 21, 22) στην υπόθεση χρηματισμού (Case #6, σελ. 11-12) του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου από την εταιρεία FOCUS, του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα αλλά και για τους χειρισμούς από ελληνικής μεριάς στη γενικότερη υπόθεση Βγενόπουλου.
«Δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο, ξεκίνησαν να μεταδίδουν τις καταγγελίες για αυτήν την υπόθεση το 2013. Εκτενέστερες αναφορές έγιναν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ένας έλληνας επιχειρηματίας μετέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ σε ανώτατο κυπριακό αξιωματούχο του δημοσίου, ένα πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο, τον Ιούλιο του 2007».

www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: