Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Νέες αποκαλύψεις για Βγενόπουλο από Δ.Τσιρώνη και Ν.Σηφουνάκη

Τις αναφορές των Δημήτρη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, οι οποίες έγιναν αφορμή ώστε να ανοίξει εκ νέου η αρχειοθετημένη από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη δικογραφία της υπόθεσης Βγενόπουλου, αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή. Στις αναφορές τόσο του πρώην προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι Δημήτρη Τσιρώνη όσο και του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία τόσο για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τη Marfin Bank, όσο και για την ίδια τη Δικαιοσύνη και τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένοι λειτουργοί της έχουν χειριστεί υποθέσεις του Βγενόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Επίκαιρων» οι δυο πρώην βουλευτές περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ μιλούν ευθέως για επίορκους δικαστές και για παραδικαστικό κύκλωμα που έδρασε στις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Όπως αναφέρει το περιοδικό επικαλούμενο τις αναφορές Τσιρώνη και Σηφουνάκη, αποτέλεσμα της δράσης συγκεκριμένων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ήταν να μην λάμψει ποτέ η αλήθεια τόσο για τη δανειοδότηση με 157 εκατ. ευρώ από τη Marfin προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, όσο και για τη χειραγώγηση μετοχών και την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού από στελέχη της MIG στην Κύπρο.
Ο Δημήτρης Τσιρώνης μάλιστα καταγγέλλει, όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», για πρώτη φορά, ότι στην Προανακριτική και την Εξεταστική Επιτροπή, που ασχολήθηκε με την υπόθεση των μετοχοδανείων της Marfin Popular Bank, η τράπεζα προσκόμισε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα παρασύροντας τόσο τις ελεγκτικές αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής.
Οι αποκαλύψεις των «Επίκαιρων» που κυκλοφορούν σήμερα Παρασκευή, έρχονται ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη Βγενόπουλου – Βαξεβάνη στο Εφετείο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει μηνύσει το περιοδικό Hot Doc και τον εκδότη του, μετά από αποκαλύψεις σχετικές με τη δραστηριότητα του στη Λαϊκή Τράπεζα. Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, ο Βγενόπουλος, χρησιμοποιούσε την τράπεζα για να δίνει δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, πολλές φορές χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: