Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Δύο δόσεις ξύδι, μία λάδι και δυο πρέζες αλατοπίπερο!

«Βρήκαμε το σωστό μείγμα για την Ελλάδα»

Της γερμανικής πολιτικής στην κρίση του ευρώ, στην οποία «βρέθηκε το σωστό μείγμα», υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά η Άνγκελα Μέρκελ, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα. Σε συνέντευξή της στο γερμανικό δημόσιο κανάλι ZDF η Γερμανίδα καγκελάριος ισχυρίστηκε δε πως η Γερμανία δεν ήταν η μόνη που υποστήριξε αυτή την πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ. «Σε ό,τι αφορά την γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μια θέση - όχι μόνη της -, η οποία λέει ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δημοσιονομική σταθερότητα. 

Διότι είδαμε, όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, ότι η Ελλάδα έχει 14% έλλειμμα, και βρήκαμε το σωστό μείγμα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να έχουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και να μην δημιουργηθούν οι θέσεις κάπου αλλού.  Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η Μεγάλη Βρετανία θα υποβάλει αίτημα αποχώρησης από την Ε.Ε., μετά την εκλογή νέου πρωθυπουργού και ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα.
Όμως, η κ. Μέρκελ απέρριψε το επιχείρημα ότι η πολιτική λιτότητας οδήγησε τους Βρετανούς στην επιλογή της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Όσον αφορά στα δικά της σχέδια κι αν θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017, η καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει: «Θα ειπωθεί ό,τι είναι απαραίτητο, όταν θα είναι απαραίτητο».
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: