Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ποιος κρύβεται πίσω από το θάνατό του;

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας: Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, η ανακρίτρια Ιωαννίνων αναμένεται να καλέσει μέλη της παρέας των Κρητικών συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη που πρωταγωνιστούσαν συστηματικά σε περιστατικά bullying εναντίον του.

Μιλώντας στο «Εθνος» ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, ποινικολόγος Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας δήλωσε πως ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως να προσωποποιεί τους δράστες και τα πλημμελήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράνομης βίας και τα δύο κατ' εξακολούθηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις για τα πλημμελήματα αφορούν μέλη της παρέας των Κρητικών που ασκούσαν συστηματικά ψυχολογική και σωματική βία στο Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατά τη φοίτησή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. 
«Παρά το γεγονός ότι το κακούργημα δεν έχει ακόμη προσωποποιηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει νέα τροπή και πρέπει να αναμένουμε πλέον το αποτέλεσμα της κύριας ανάκρισης στην οποία έχει παραπεμφθεί η υπόθεση» δήλωσε ο ίδιος ο δικηγόρος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1.
Ο κ. Μπούκας έκανε λόγο για «για κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση».
Οι φίλοι του Βαγγέλη Γιακουμάκη περιγράφουν ένα παιδί σεμνό, εσωστρεφές, χαλημών τόνων που επέλεγε το διάβασμα και δεν έμπλεκε σε φασαρίες.
Στο στάδιο της προανάκρισης υπήρξαν ουκ ολίγες καταθέσεις από συμφοιτητές του Βαγγέλη για άγρια καψόνια και για διαρκή εκφοβισμό.«Με όλα αυτά που μαθαίνουμε ότι περνούσε ο Βαγγέλης, θα έλεγα ότι και πολύ άντεξε μέχρι να βάλει τέλος στη ζωή του», τόνισε ο θείος του Βαγγέλη. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόλος: Συλλήψεις νονών της νύχτας για εκβιασμό και προστασία

Βόλος: Συλλήψεις νονών της νύχτας για εκβιασμό και προστασία

Τι είχε δείξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι ο 20χρονος έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.
«Τα υπάρχοντα στοιχεία προσανατολίζουν θετικά στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας. Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15-20% του σώματος», είχε αναφέρει τότε ο ιατροδικαστήςΘεόδωρος Βουγιουκλάκης που είχε διενεργήσει τη νεκροψία.
Το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου ένα ζευγάρι εντόπισε, μετά από πολυήμερες ατελέσφορες έρευνες, τη σορό του Βαγγέλη σε κατάσταση σήψης στον Κατσικά Ιωαννίνων, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη σχολή.
Δίπλα στο άψυχο κορμί, μέρος του οποίου είχε φαγωθεί από σκυλιά, βρέθηκε ο σουγιάς με τον οποίο ο νεαρός έκοψε τις φλέβες του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: