Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να γνωρίζουμε τους κινδύνους που καραδοκούν αφού και ο ήλιος και η υπεριώδης ακτινοβολία του μπορεί να μας βλάψει αν δεν συμπεριφερθούμε υπεύθυνα.
  • Για το λόγο αυτό, αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 11.00 – 16.00. Δεν ξεχνάμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που περιλαμβάνει τις αντιηλιακές κρέμες, το καπέλο, τα γυαλιά και το εμφιαλωμένο νερό.
  • Δεν κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι και όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ.
  • Δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή ώστε να μπορούν να μας προσεγγίσουν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος και ειδικά σε παραλίες που δεν γνωρίζουμε τη διαμόρφωση και το βάθος του βυθού.
  • Σε περίπτωση που συνοδεύουμε παιδιά, φροντίζουμε να είμαστε δίπλα τους καθ’ όλη την ώρα της θαλάσσιας εξόρμησης μας.
  • Αποφεύγουμε να κολυμπάμε μόνοι μας και ειδικά αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες.
  • Μαθαίνουμε να προσφέρουμε τις πρώτες ανάγκες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο μας αν το χρειαστεί.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Για την αγορά, διατήρηση και κατανάλωση τροφίμων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η υψηλή θερμοκρασία και τα έντομα καθιστούν επικίνδυνη οποιαδήποτε κατανάλωση. Οι χώροι πώλησης ή διάθεσης των τροφίμων οφείλουν να τηρούν τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας. Οι συσκευασίες των τροφίμων πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά και δεν πρέπει να είναι κατεστραμμένες και ελαττωματικές. Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στη συσκευασία, την όψη και τη γεύση των παγωτών.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:
Είναι σημαντικό να προσέχουμε τις τροφές που θα καταναλώσουμε στα εστιατόρια. Πρέπει να είναι φρεσκομαγειρεμένες και ποτέ εκτεθειμένες, να έχουν φυσιολογική οσμή, γεύση και όψη. Σε διαφορετική περίπτωση αποφεύγουμε την κατανάλωσή τους.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΥλΙΚΕΙΑ:
Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας θα καταναλώσουμε τροφές και ροφήματα από κυλικεία που θα συναντήσουμε σε πλοία, αμαξοστοιχίες, αεροδρόμια, οδικά δίκτυα και χώρους τουριστικούς και διασκέδασης. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως, οι τιμές αρκετών προϊόντων των κυλικείων έχουν ρυθμιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα μπορούμε να ενημερωθούμε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για τις τιμές εμφιαλωμένων νερών, τοστ, σάντουιτς και ροφημάτων.
Εξίσου σημαντικό είναι να παρατηρούμε αν οι τιμές των προϊόντων αναγράφονται ευκρινώς στις συσκευασίες και να τις ελέγχουμε την ώρα της τιμολόγησης τους. Τέλος, προσέχουμε ότι τα τρόφιμα και οι χυμοί φυλάσσονται και διατηρούνται σε σκιερά μέρη, σε ψυγεία και δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, τις υψηλές θερμοκρασίες και τα έντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: