Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στη Δανία με συμφωνία 4 κομμάτων

Όπως στην Δανία του Νότου;

Η Μέτε Φρέντεριξεν, η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών της Δανίας, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τρία κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές της 5ης Ιουνίου.
Την κυβέρνηση μειοψηφίας - κατά την πολιτική παράδοση στη Δανία - υπό τη Φρέντεριξεν θα στηρίξει το λεγόμενο «κόκκινο μπλοκ», που επικράτησε στις εκλογές.
Η μελλοντική πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα μετατρέψει τις «ελπίδες» του εκλογικού σώματος «σε πράξεις». Η συμμαχία που θα στηρίξει την κυβέρνηση έχει 91 έδρες επί του συνόλου των 179 του κοινοβουλίου, έναντι 75 του απερχόμενου Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Έπειτα από τις περικοπές δαπανών που εφάρμοσαν αλλεπάλληλες κυβερνήσεις με σκοπό τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με αποτέλεσμα να υπονομευθεί το κράτος πρόνοιας, οι Σοσιαλδημοκράτες υποσχέθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τους να αυξήσουν τις δαπάνες και να υποχρεώσουν τις επιχειρήσεις και τους πιο ευκατάστατους να καταβάλλουν υψηλότερους φόρους για να χρηματοδοτηθούν κοινωνικές πολιτικές.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: