Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

«Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τα λεωφορεία»

Διαψεύδει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα δημοσιεύματα σχετικά με την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι η σχετική χρηματοδότηση «είναι εξασφαλισμένη». 


Μεταξύ άλλων, το υπουργείο χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «ανυπόστατα» και αναφέρει πως «οι συντάκτες τους θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι κανένας διαγωνισμός και πολύ περισσότερο ένας διεθνής διαγωνισμός, δεν μπορεί να προκηρυχτεί, εάν δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι. Ενέργεια που προβλέπεται από το νόμο, τον οποίο η κυβέρνηση σέβεται και εφαρμόζει».
«Μια απλή ανάγνωση της προκήρυξης θα αρκούσε για να διαπιστώσει κανείς, ότι έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοπράτηση και υλοποίηση της προμήθειας», επισημαίνει το υπουργείο. 
Η σχετική ανακοίνωση ακολουθεί παρακάτω.
Στο θέμα τοποθετήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» και υιοθετώντας τα δημοσιεύματα, τα οποία διαψεύδει το υπουργείο. 
«Τώρα παραμονές εκλογών θυμήθηκε να προκηρύξει την αγορά 750 λεωφορείων, για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Όμως "ξέχασε" μια "λεπτομέρεια". Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την αγορά τους. 
Και ο μεν διαγωνισμός θα γίνει, ο δε ανάδοχος δεν θα ανακοινωθεί μέχρι να βρεθούν τα χρήματα! Κατάσταση φαρσοκωμωδίας. Το τερμάτισαν. Και έχουμε ακόμη έναν μήνα μέχρι τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Απαντώντας το υπουργείο, ανακοίνωσε ότι «Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν ξεχνά ότι πήγε Δεξιά… Είναι πραγματικά να γελά κανείς με την ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», συμπληρώνοντας ότι «είναι η πολλοστή φορά άλλωστε που οι ανακοινώσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες, ακόμη και στις φράσεις που χρησιμοποιούν, είτε με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. είτε με τα ΜΜΕ της Ν.Δ.».
 .efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: