Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.

Μετά τις εύλογες απορίες Συναδέλφων και Διευθυντών σχολείων σχετικά με τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων που έχουν διατεθεί από τη Δευτεροβάθμια επισημαίνω και καταγγέλλω τα εξής:
Η διάθεση από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια γίνεται σε πολλές φάσεις με ευθύνη της Δευτεροβάθμιας. Θεωρήθηκε δίκαιο από το ΠΥΣΠΕ, μετά και από τις περσινές διαμαρτυρίες Συναδέλφων, Αιρετών του ΠΥΣΔΕ και της Ε’ ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν όλοι οι Συνάδελφοι ανεξάρτητα από τη φάση διάθεσης σύμφωνα με τα μόρια μετάθεσής τους, όπως αυτά δόθηκαν από τη Δευτεροβάθμια. Για το σκοπό αυτό, προκειμένου να μην αδικηθεί κανείς έγιναν και επανατοποθετήσεις.
Δυστυχώς, παρόλη την προσπάθεια που καταβάλλεται σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας η όλη διαδικασία αντιμετωπίζεται με προχειρότητα από τη Δευτεροβάθμια, αφού σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν μόρια μετάθεσης και οι Συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί στο σχετικό πίνακα χωρίς να τηρείται ενιαίο κριτήριο.
Επίσης, με ευθύνη της Δευτεροβάθμιας η διάθεση Συναδέλφων συνεχίζεται ολικώς ή μερικώς και διαγράφεται το ενδεχόμενο πολλοί εκπαιδευτικοί να χρειαστεί να μετακινηθούν για συμπλήρωση ωραρίου πολύ μακριά από την περιοχή που υπηρετούν.
Καταγγέλλω τον εμπαιγμό των Συναδέλφων που λόγω της έλλειψης σχεδιασμού της υπηρεσίας τους (Δευτεροβάθμια) βρίσκονται μετέωροι και δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστούν δίκαια.                         
Από πέρυσι είχα επισημάνει ότι η διάθεση από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια προϋποθέτει έγκαιρη και ολική διάθεση Εκπαιδευτικών για να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.                                                 
Μπροστά στην επανάληψη της περσινής απαράδεκτης κατάστασης κάλεσα την υπηρεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και δήλωσα στο ΠΥΣΠΕ ότι στο εξής δεν θα συμμετάσχω σε τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών που θα αδικούνται βάσει των μορίων τους λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η Δευτεροβάθμια το θέμα της διάθεσης Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια.                
Καλώ τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ, την Ε’ ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να παρέμβουν στη διοίκηση της Δευτεροβάθμιας, ώστε να μην αδικούνται οι Συνάδελφοι.
Ελευθέριος Μαραγκουδάκης
Αιρετός  ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής



Δεν υπάρχουν σχόλια: