Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Άγριες συμπλοκές στη Μαδρίτη - Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο

Συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των μέτρων λιτότητας στη Μαδρίτη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ ορισμένοι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ρίξουν τους σιδερένιους φράκτες που τοποθετήθηκαν γύρω από το Κοινοβούλιο λόγω της συγκέντρωσης.
Τουλάχιστον 20 είναι οι προσαχθέντες, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ισπανικά ΜΑΤ έχουν έχει κρατήσει το πλήθος σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει.
Εννέα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών. Τρεις από τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, αναφέρει η El Pais.

Κατά διαστήματα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν εφόδους κατά του πλήθους κάνοντας χρήση γκλομπ με τους διαδηλωτές να απαντούν σηκώνοντας απλώς τα χέρια τους.
Αργότερα έγινε και χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, κάτι που επιβεβαίωσαν και άτομα που βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο.
Οι κοινωνικές ομάδες που οργανώνουν την κινητοποίηση κατηγορούν τον Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, δρομολογώντας ευρείες και βαθιές δημοσιονομικές περικοπές, προκειμένου συν τοις άλλοις να αποφύγει την προσφυγή σε ένα πλήρες σχέδιο διεθνούς δανεισμού.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: