Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΔΙΑ!

Εγκρίθηκαν οι όροι για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ - Δεν θα συμμετάσχει η ΔΕΗ
Οι όροι της α φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές, εγκρίθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ.
Επιπλέον εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΔΕΗ σχετικά με την παραίτηση της ΔΕΗ, έναντι καταβολής ανταλλάγματος από το ΤΑΙΠΕΔ, από το δικαίωμά της να ζητήσει να αγοράσει έως και το 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ.
Την παραίτηση της ΔΕΗ ενέκρινε και το ΔΣ της Επιχείρησης, που διευκρινίζει ότι το αντάλλαγμα θα συμφωνηθεί με το ΤAIΠΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ ή / και του ΔΕΣΦΑ είχαν προκριθεί 14 από τους 17 ενδιαφερόμενους στους οποίους συγκαταλέγονται ισχυροί «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας.


Τώρα οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν προσφορές, αφού μελετήσουν τα στοιχεία που θα τους διαθέσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Μεταξύ αυτών είναι η Socar Αζερμπαϊτζάν, οι ρωσικές Negusneft και Gazprom, η αλγερινή Sonatrach, η ολλανδική Vopak, η ισραηλινή Israel Corp., η κοινοπραξία των ομίλων Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη, κλπ.
Παραίτηση της ΔΕΗ
Ειδικότερα, την παραίτηση της ΔΕΗ από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ option αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίασή του την Τρίτη το ΔΣ της επιχείρησης.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ενώ το τίμημα θα συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο θα υπογραφεί σχετική σύμβαση.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΠΑ σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου για τις ανάγκες των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ενώ συζητήθηκε το θέμα των χρεών της «Αλουμίνιο» το οποίο θα τεθεί εκ νέου και σε επόμενο Δ.Σ.
www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: