Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κουβέλης: Όχι σε ανασχηματισμό

“Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, που είναι γνωστές”, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη στον «Τύπο της Κυριακής» και ξεκαθαρίζει ότι είναι «δεδομένη η πολιτική μας επιλογή να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Προϋπόθεση για να επιτευχθούν αυτά είναι να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Εμείς για αυτά παλεύουμε και για αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».
Αναφορικά με την στάση των βουλευτών του και τον κίνδυνο να μην ψηφίσουν το πακέτο των μέτρων υποστηρίζει ότι «εμείς ούτε διαγράφουμε ούτε λέμε ότι κάποιος βουλευτής με την ψήφο του «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος». Είναι θέμα του κάθε βουλευτή αν διαφωνεί με μια κορυφαία επιλογή του κόμματος, ο ίδιος να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το κόμμα».

Παραδέχεται ότι σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα αλλά είναι απαραίτητα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή μας στο ευρώ ενώ τάσσεται κατά ενός ανασχηματισμού εκτιμώντας ότι «είναι πολύ νωρίς να κριθεί η απόδοση των υπουργών και βεβαίως το μόνο που δεν χρειάζεται η κυβέρνηση στην παρούσα φάση είναι η συζήτηση για την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος». Παραδέχεται ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα από την προγραμματική συμφωνία αλλά αυτές «δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο της ΔΗΜΑΡ, αλλά προκύπτουν από την ίδια την πραγματικότητα, η οποία διαρκώς μεταβάλλεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου».

www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: