Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξύπνησε και ο γίγας της Κυψέλης!

Μίμης Ανδρουλάκης: Δεν ψηφίζω την αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης
«Δεν το ψηφίζω. Υπάρχει ένα όριο κι εγώ εδώ σταματώ» δήλωσε κατηγορηματικά για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και τον Νότη Παπαδόπουλο.
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ είπε πιο συγκεκριμένα: 
«Από τα 65 στα 67 δεν το ψηφίζω. Υπάρχει κι ένα όριο κι εγώ εδώ σταματώ. Κάποτε βλέπαμε κόσμο να συνταξιοδοτείται στα 45 και στα 50. Τώρα, πώς θα πούμε στον κόσμο ότι πρέπει από τα 65 να πάει στα 67; Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να το δεις, αν συζητήσω, πού πάω σαν ασφαλιστικό και πω όλη την αλήθεια. Πως θα μπει ρήτρα προσδόκιμου ζωής. Στον κόσμο υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Αν δεν ανοίξει η συζήτηση κι αν δεν δημιουργηθεί αποθεματικό για το ασφαλιστικό, δεν μπορώ να υπογράψω τίποτε από αυτά που μου έφερε τώρα το ΠαΣοΚ. Οτι τώρα θα κάνουνε το ταμείο αλληλεγγύης με βάση το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο.
Εάν θέλουμε να βάλουμε τα όρια, σαφώς, αλλά να μιλήσουμε στον λαό, να πούμε όλη την αλήθεια. Οχι σε κάθε μνημόνιο να αλλάζουμε τα όρια και κάθε υπουργός να κάνει ό, τι θέλει. Υπάρχει ένα όριο και δεν μπορείς να θέσεις τέτοιο ζήτημα αυτή τη στιγμή».
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: