Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στη Βουλή η πώληση του 74% της ΕΥΑΘ

Η αποκρατικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη στο επίκεντρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τ.Αθανασόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θ.Καράογλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ.Καλαφάτης ενημερώνουν στις 13:00 την κοινοβουλευτική επιτροπή για το χρονοδιάγραμμα της ιδιωτικοποίησης, αλλά και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Ειδικό βάρος αναμένεται να δοθεί στη ρύθμιση των τιμολογίων της επιχείρησης και στη διαχείριση των δικτύων της.
Σημειώνεται πως στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη παραχωρηθεί μετοχές που αντιστοιχούν στο 74% της ΕΥΑΘ.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επιχειρείται το «ξεπούλημα» της εταιρίας και τονίζουν πως η ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης απέτυχε σε όσες χώρες του εξωτερικού εφαρμόστηκε.
Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το νερό από φυσικό αγαθό σε εμπόρευμα για να το πουλήσει. Όπως αναφέρει, «στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να παραχωρηθεί η ΕΥΑΘ για 30 χρόνια σε ιδιώτες, έναντι του ποσού των 157 ευρώ ανά υδρόμετρο. Η εταιρία έχει 21 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη, διαθέτει στα ταμεία της 26 εκατομμύρια, αξιολογείται στα 80 εκατομμύρια ευρώ!».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: