Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αόρατους εχθρούς «βλέπουν» στην Ιπποκράτους

Μετά από σιωπή ημερών ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα μιλήσει… Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται σήμερα να αναφερθεί κάποιοι πιστεύουν -εμμέσως- στις πρόσφατες αναφορές Λοβέρδου για το Διεθνές Νομισμαστικό Ταμείο υπενθυμίζοντας ορισμένα γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Η παρέμβαση Λοβέρδου χαρακτηρίζεται «ύποπτη» από στελέχη της Ιπποκράτους που πιστεύουν ότι χρονική συγκυρία κατά την οποία διατυπώθηκαν τα σχόλια περί διαφωνιών του με την προσφυγή στο ΔΝΤ συμπίπτει με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την ανακίνηση της συζήτησης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο.
Στην Ιπποκράτους διακατέχονται από σύνδρομα καταδίωξης το τελευταίο διάστημα έτσι μετά την «σκευωρία» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση αόρατων εχθρών. 

Βέβαια για τα απογοητευτικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που προδιαγράφουν εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον με το χειρότερο να δίνει μάχη για την είσοδο στη βουλή. Σε αυτό το σενάριο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Αντρέας Λοβέρδος καθώς το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα του θα είναι καθοριστικό για την τύχη του κ. Βενίζελου.
Εκτός από brain storming στελεχών σε κεντρικά ξενοδοχεία μήπως θα έπρεπε να κάνουν καμία βόλτα στις συνοικίες της Β΄ Αθήνας που το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται;
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανάμεσά τους και ο Θάνος Μωραΐτης σχολίαζαν χθες ότι οι εισαγγελείς ζηλεύουν την δόξα των πολιτικών και οι πολιτικοί την δόξα των εισαγγελέων υπαινισσόμενοι αναμειξη των δύο οικονομικών εισαγγελέων στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Δεν είναι πρώτη φόρα που το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει με τόσο ωμό τρόπο στην δικαιοσύνη, είναι πρόσφατη η προσπάθεια του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου- τότε Υπουργού Δικαιοσύνης- να εκπαραθυρώσει τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη.
Στην γραμματεία της ΚΟΕΣ τύποις θα συζητηθούν τα προσυνεδριακά κείμενα, από τις πολιτικές θέσεις ως το προσχέδιο του Καταστατικού.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος πάντως ανακοίνωσε πρώτος τις πολιτικές θέσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας και μάλιστα κατακεραυνώνοντας όλη την συζήτηση γύρω από την Κεντροαριστερά στην οποία υποτίθεται δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η Ιπποκράτους.
Στο κείμενό της Πρωτοβουλίας γίνεται λόγος για ιδεολόγημα της Κεντροαριστεράς -εφεύρημα χωρίς καμία ιδεολογική αναφορά-που προβάλλεται ακόμη και σήμερα από τους εραστές της νεοσυντηρητικής μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ.
Άρτεμις Παραδείσου

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: