Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Οι διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ ανοίγουν το «κουτί της Πανδώρας»

Φοβάται την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι καλλιεργείται τεχνητό κλίμα πόλωσης από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Οι χθεσινές εξελίξεις με τους οικονομικούς εισαγγελείς να ασκούν ποινική δίωξη για αλλοίωση στοιχείων του ελλείμματος του 2009 σε πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στην Ιπποκράτους που πιστεύει ότι ορισμένοι επιχειρούν να στοχοποιήσουν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ για να του δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα.
Γι' αυτόν τον λόγo έπειτα από συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξεδόθη προειδοποιητική ανακοίνωση -εν είδει σχολίου- του κόμματος με αποδέκτες -όπως έλεγαν αργότερα- τόσο τον Ανδρέα Λοβέρδο και τους εισαγγελείς όσο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Πιστεύουν δηλαδή λύνοντας πλέον και την σιωπή τους σε σχέση με το θέμα που ανακίνησε ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του πρώην υπουργού στις διαφωνίες του για την προσφυγή στο ΔΝΤ όπως επίσης και ο ισχυρισμός του ότι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οδήγησαν την χώρα στα τυφλά στον μηχανισμό στήριξης.


Το ίδιο πιστεύει και ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος με την χθεσινοβραδινή του δήλωση ουσιαστικά κατήγγειλε πως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς επιλεκτικά στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και την πρώην κυβέρνησή του αδιαφορώντας για εκείνους που οδήγησαν την χώρα στον δημοσιονομικό γκρεμό με τις παραλείψεις τους ως τον Οκτώβριο του 2009, εννοώντας την κυβέρνηση Καραμανλή.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η άσκηση ποινικής δίωξης για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις υπαινισσόμενα ότι μπορεί να διακοπεί ακόμη και η χρηματοδότηση της χώρας!
Μ' αυτά και μ' αυτά η Ιπποκράτους όσο κι αν το προσπαθεί δεν μπορεί να αγιάσει...Η πρωτοβουλία της να βρεθεί κάποια λύση με τους απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες για να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις "θάβεται" από τις άλλες εξελίξεις που για μία ακόμη φορά βάζουν το ΠΑΣΟΚ σ' ένα μαύρο κάδρο.
Σήμερα το κατώφλι της Ιπποκράτους θα περάσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη Βενιζέλου στο υπουργείο.
Οι συνεργασίες ΠΑΣΟΚ με τους υπουργούς εντάσσονται στην λογική της απόκτησης στενότερων σχέσεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για να βοηθηθεί το κυβερνητικό έργο. Εξ αυτού του λόγου και η πρωτοβουλία Κεδίκογλου να συναντάται κάθε Δευτέρα με Φώφη Γεννηματά και Ανδρέα Παπαδόπουλο με αντικείμενο τα επικοινωνιακά της συγκυβέρνησης.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: