Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Υπόθεση Σκουριές,,,

Με υπομνήματα κατέθεσαν σήμερα στις αστυνομικές αρχές 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής, ηλικίας από 18 έως 67 ετών, οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη το κείμενό τους έχει περιεχόμενο πολιτικό και δεν γίνεται καμία αναφορά στο περιστατικό για το οποίο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνεται αναφορά για προσπάθεια κατασκευής ενόχων. Καταγγέλλουν την κλιμακούμενη αστυνομική βία στην περιοχή τους από πέρυσι τέτοια περίοδο και κατατρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας.
Αύριο η ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα στείλει τη δικογραφία στην εισαγγελία Πολυγύρου από την οποία αναμένεται ( άγνωστο σε πόσο χρονικό διάστημα) και η απόφαση για τους υπόπτους της επίθεσης στις Σκουριές. Ποιους θα αφορά και ποιες θα είναι οι κατηγορίες και για ποιες πράξεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, οι κατηγορίες της αστυνομίας στηρίζονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπόπτων κάποιες ώρες πριν την επίθεση στις Σκουριές. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εντοπιστεί τα στίγματα των τηλεφωνικών συσκευών και δεν υπάρχουν στοιχεία καταγραφής των συνομιλιών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ταυτοποίηση υπάρχει μόνο για έναν άνδρα, καθώς γενετικό του υλικό βρέθηκε σε σκούφο (full face) ο οποίος βρέθηκε 1,5 χιλ. από τα μεταλλεία χρυσού.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι ο σκούφος αυτός δεν μπορεί να ανήκει σε έναν από τους δράστες της επίθεσης, καθώς όπως ισχυρίζονται ήταν παλιό και "καταταλαιπωρημένο".

www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: