Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ψηφίζοντας Δεξιά, λύνεις τα προβλήματά σου. Ζήτω ο Αναστασιάδης.!!

 Κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή για το πακέτο διάσωσης
Το κοινοβούλιο της Κύπρου καλείται σήμερα να εγκρίνει την εισφορά των αποταμιευτών για τις τραπεζικές τους καταθέσεις, η οποία αποτελεί όρο της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες για τη διάσωση της οικονομίας.
Η ολομέλεια αναμένεται να συγκληθεί στις 16:00 και ερωτηματικό παραμένει αν τα κόμματα θα συναινέσουν στην απόφαση αυτή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει στις 8.30 το πρωί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο. Ακολούθως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή. Ο πρόεδρος θα απευθύνει λόγο στην Βουλή – για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Κύπρου- σε μία προσπάθεια να πείσει τα μέλη της να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό.
Υπό το φώς των δραματικών εξελίξεων και ενόψει της έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής

συνέρχεται στις 09.00 το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ και στις 10.30 η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Εξάλλου, 10.30 συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων και στις δώδεκα και τριάντα, μετά το μεσημέρι, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ.
Η επιλογή που αντιμετώπιζε η Κύπρος ήταν μεταξύ «του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας ή του σεναρίου μιας οδυνηρής αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και υποστήριξε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέρρεαν οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες του νησιού.

Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα.
«Τα διλήμματα είναι πολύ δύσκολα», είπε ο Μάριος Καρογιάν, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, μικρού εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα », συμπλήρωσε χωρίς δηλώσει ποια θα είναι η ψήφος του κόμματός του.
Το ΑΚΕΛ θεωρείται αδύνατο να υπερψηφίσει, ενώ η ΕΔΕΚ αποκάλεσε «παράλογη» την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αυτό είναι απαράδεκτο και άδικο είμαστε εναντίον», δήλωσε ο Άδωνις Γιάγκου του Κόμματος των Πρασίνων, του μικρότερου σχηματισμού στο κοινοβούλιο, δεν ξεκαθάρισε ωστόσο εντελώς την αυριανή του στάση, καθώς, όπως είπε, «θα έχουμε ένα όπλο στο κεφάλι μας».
Η ζώνη του ευρώ ζήτησε το Σάββατο οι αποταμιευτές να καταβάλουν εισφορά έως και 10% των καταθέσεών τους ως προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια η οποία έχει περιοριστεί στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δύο κυπριακές τράπεζες στη Βρετανία ανέφεραν ότι χρήματα των αποταμιευτών τους εκεί είναι ασφαλή.
Οι «Πολίτες ενάντια στο κούρεμα», όπως αποκαλούνται, ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο αξιώνουν να μην πληρώσει ο λαός το χρέος των τραπεζών, να μην γίνει αποδεκτό το μνημόνιο και οι ιδιωτικοποιήσεις. Σήμερα προγραμματίζουν να αποκλείσουν τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο και κάλεσαν όλους να τους συμπαρασταθούν.
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: