Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μελοντικοί εταίροι και αυτοί , στο διεθνές σκηνικό.

Πολύ ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στη Ρωσία δηλώνει ο κινέζος πρόεδρος
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα πως είναι "πολύ ικανοποιημένος" από την επίσκεψή του στη Ρωσία, η οποία "υπερέβη όλες τις προσδοκίες", και εγκωμίασε το ρόλο που διαδραματίζουν κατ' αυτόν η Μόσχα και το Πεκίνο στη διασφάλιση της ειρήνης στον κόσμο.
"Η επίσκεψή μου πέτυχε το στόχο της. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν κατά πολύ όλες τις προσδοκίες μου", δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, στη διάρκεια συνάντησής του με τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος", υπογράμμισε ο Σι.

Ο κινέζος πρόεδρος, ο οποίος έφτασε στη Μόσχα χθες Παρασκευή μαζί με τη σύζυγό του Πενγκ Λίγουαν για μια επίσκεψη τριών ημερών, διευκρίνισε ότι επέλεξε τη Ρωσία για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό "για να υπογραμμίσει την ιδιαίτερη σημασία" των σινο-ρωσικών σχέσεων.
Από την πλευρά του, ο ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα "νέα σημαντικά αποτελέσματα" που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, υπενθυμίζοντας πως συνήφθησαν περίπου τριάντα συμφωνίες, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου.
"Όλο αυτό προσφέρει μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη των σχέσεών μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι", υπογράμμισε.
Ο κινέζος πρόεδρος κάλεσε τις δύο χώρες "να ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία τους στη διεθνή σκηνή (...) ώστε να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα" στον κόσμο.
Η Ρωσία, η μοναδική μεγάλη δύναμη που συνεχίζει να διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Συρία, και η Κίνα έχουν εμποδίσει ως τώρα όλα τα σχέδια απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Χθες Παρασκευή ο Σι Τζινπίνγκ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επανέλαβε πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν τις ίδιες απόψεις στα μεγάλα διεθνή ζητήματα.

www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: