Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου μπλοκάρει τη συμφωνία με την Τρόικα για τις τράπεζες .

Με νέο γενικό «μπλακ άουτ» στη συμφωνία που επικύρωσε το Eurogroup απειλείται η Κύπρος, έπειτα από τη δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο της προσφυγής του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου κατά της απόφασης της Τρόικα να καταργήσει τις υπάρχουσες μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.
Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη προκειμένου να αποσύρει την προσφυγή του.
Σε δικαίωση της προσφυγής της Αρχιεπισκοπής το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα με το οποίο αναστέλλει μέχρι τις 5 Απριλίου την απόφαση για τη διαγραφή των μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου.
Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δηλώνει ότι δέχεται απειλές από την Τρόικα να αποσύρει την προσφυγή του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσουν και οι δύο τράπεζες.

Ουσιαστικά πρόκειται για δυναμική πολιτική παρέμβαση του επικεφαλής της Εκκλησίας της Κύπρου ο οποίος καθιστά υπεύθυνους για την τραγωδία του Eurogroup τους κ.κ. Σαρρή και Δημητριάδη και ζητά την απομάκρυνσή τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τη νέα εμπλοκή, ωστόσο δεν έχουν πάρει ακόμη επίσημη θέση.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: