Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εκεί στην διοίκηση του Σισμανογλείου, αδιαφορείτε, ή κοιμάστε όρθιοι;

Μετα την συγκέντρωση, έρχονται τα ψηφήσματα συμπαράστασης απο τα Δημοτικά Συμβούλια.
Και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επαναφορά της 24ωρης λειτοτργίας του, της αναβάθμισής του και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε, την Τετάρτη, 27/2/13 ΚΑΙ περιελάμβανε:

1) Συνθήματα που προσέθεταν στο πάλαι ποτέ γνωστό μας «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» και την Υγεία
2) Μαύρες σημαίες. Σαφές σύμβολο του πένθους που τυλίγει κάθε νεκροταφείο που ανοίγει όταν κλείνει ένας φορέας υγείας.

3) Λίγο -φαινομενικά- κόσμο, αλλά επί της ουσίας πάρα πολύ, αν σκεφτούμε ότι κάθε ένας από το πλήθος επώνυμων παρευρισκόμενων, εκπροσωπούσε όλα τα μέλη του συλλογικού φορέα από όπου προερχόταν. Οι φορείς δεν παραβρέθηκαν μόνο μέσω των εκπροσώπων, αλλά και μέσω των ηχηρών ψηφισμάτων τους .
Ωστόσο δεν περιελάμβανε παρουσία βουλευτών και κομμάτων, πλην εκπροσώπου ΚΚΕ (αν και κλήθηκαν όλοι όπως ακούμε από τους διοργανωτές). Ούτε μεγάλα ΜΜΕ. Πώς να σκεφτούμε ότι δεν κλήθηκαν όταν κληθήκαμε εμείς οι «μικροί»;! Τέλος και παραδόξως σημαντική παρουσία είχε το Σώμα Αστυνομίας αν και προαναγγελθείσα ειρηνική η διαμαρτυρία. Αλήθεια, την Αστυνομία ποιος την κάλεσε άραγε; Κι γιατίιι;
Οι δύο από τους τρείς Δημάρχους (Κοι Μάρκου και Ζούτσος) των πέντε από τις έξι περιοχές ευθύνης του Κ. Υ. Σπάτων που ήταν παρόντες, ( ο Κος Χριστόπουλος / Πικέρμι απουσίασε) η επιτροπή αγώνα πολιτών, οι εκπρόσωποι φορέων και όλοι όσοι γενικά παραβρέθηκαν απέστειλαν στη Διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, αλλά και κατ’ επέκταση και στην Κυβέρνηση,
1) Το βροντόφωνο μήνυμα «είμαστε σύσσωμοι και θα μας βρούν μπροστά τους ακόμα πιο δυναμικά, αν δεν υλοποιήσουν τις (από τον Απρίλιο του 2012) υποσχέσεις τους για ενίσχυση του Κ. Υ. Σπάτων, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μας. Υποσχέσεις που όχι μόνο δεν τηρήθηκαν, αλλά από τον περασμένο Ιούνιο καταπατήθηκαν κι όλα με ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο χρόνο παροχής υπηρεσιών. Και
2) Σαφές και ευθύ ερώτημα (από παιδίατρο του Κ. Υ. Σ) προς την Κυβέρνηση: πού; τα βρίσκει τα λεφτά να φτιάξει νέο Κ. Υ. στη Ραφήνα τη στιγμή που τα υπάρχοντα Κ. Υ. καταρρέουν «προφανώς» λόγω έλλειψης χρημάτων ακόμα και για τα στοιχειώδη τους; Και τι φορέας είναι αυτός, βαφτισμένος μάλιστα και Κέντρο Εφημερίας, κάτι που δεν υπάρχει κάν στη νομοθεσία του ΕΣΥ;
Μετά τα σαφή μηνύματα και τα καυτά ερωτήματα, που τέθηκαν δημόσια, και αφού η συγκέντρωση έλειξε, οι παρευρισκόμενοι και σχετικοί με το θέμα παράγοντες, συγκενρώθηκαν σε αίθουσα του Κ. Υ. Σ. όπου και ακούστηκαν οι τρανές αλήθειες, από τις οποίες επιλέξαμε τις (για την ώρα) σημαντικότερες:
1) Η Διεύθυνση του Κ. Υ. Σ. βασίζει τη δήλωσή της πως το Κ. Υ. Σ. δεν θα κλείσει μόνο στην ελπίδα της ότι θα ενισχυθεί από τον ανώτερο και καθ΄ύλιν αρμόδιο διοικητικά φορέα (Σισμανόγλειο), τουλάχιστον με τους 2 γιατρούς που εγγυήθηκε από τον Απρίλιο του 2012 (αν και κατ' ελάχιστο απαιτούνται 3 - 4, χώρια τα πολλά λοιπά)
2) Στα παρόντα μέλη της Τοπικής αυτοδιοίκησης υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2012 (που εκ των πραγμάτων και με απόφαση Διοίκησης Σισμανόγλειου, το Κ. Υ. Σ αφήνει ακάλυπτη την εφημερία Τετάρτης και Κυριακής ), πιστοποιημένα, η ίδια Διοίκηση δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια από όσες οφείλονταν για την ενίσχυσή του, αλλά και για την ενίσχυση του Κ. Υ. Ν. Μάκρης που αφήνει ακάλυπτη την εφημερία όλων των άλλων ημερών.
3) Όσο για το αν μπορούσε η Διοίκηση να προβεί στις ενέργειες που όφειλε, και για τα δυό Κ. Υ., το αιρετό μέλος του Σωματείου εργαζομένων τα λέει όλα. Καί όφειλε, και αποδεδειγμένα μπορούσε, και είχε πάρει σχετική απόφαση να το κάνει, και δεν το έκανε, και επί άλλων τίρβαζε σε πρόσφατη εκδήλωση στο Κ. Υ. Ν. Μάκρης, και πολιτική βούληση να λειτουργήσουν τα Κ. Υ. της περιοχής σε 24ωρη βάση δεν υπάρχει.
Ωστόσο, βούληση πολιτών να αποδεχτούν μείωση ή πολύ περισσότερο κατάργηση υπηρεσιών υγείας, σαφέστατα, όχι μόνο δεν θα υπάρξει, αλλά αντίθετα το "θα μας βρούν δυναμικότερα μπροστά τους" δηλώνεται σε όλους τους τόνους. Από ότι φαίνεται στο ίδιο μήκος κύμματος βρίσκονται και οι δύο Δήμαρχοι.
Προς αναμονή λοιπόν των εξελίξεων. Έως τότε, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες συνεχίζουν να υπογράφουν τη διαμαρτυρία τους, τόσο ηλεκτρονικά  όσο και χειρόγραφα.
sarantos-petropouli.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: