Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στο Εφετείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος-Στο εδώλιο και ο Κασιδιάρης ( για συνέργεια σε ληστεία και ξυλοδαρμό

Την πόρτα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων πέρασε πριν από λίγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες που αφορούν στη χρονική περίοδο από το 2006 έως και το 2009.
Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:
Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.
Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.
Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου "μαύρου πολιτικού χρήματος" για τους εξοπλισμούς.
Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και αντιτείνει στο "κατηγορώ" της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Στο εδώλιο και ο Ηλ.Κασιδιάρης 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής βαρύνεται με την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά σε επίθεση που είχε δεχθεί από πέντε άτομα μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο κ.Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής. Για να δικαστεί, απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ.Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, από τον οποίο και αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα. Συγκεκριμένα, η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: