Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Επιστρέφουν οι «αγανακτισμένοι» στην Αθήνα;

 Κάλεσμα, μέσω Facebook και Twitter, απευθύνουν οι Πορτογάλοι στους Έλληνες «αγανακτισμένους» να ξαναβγούν στους δρόμους την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 18.00, ως ένδειξη αντίδρασης στα μέτρα λιτότητας.
Η σχετική πρόσκληση κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο με το σύνθημα «Φτώχεια, Ανεργία, Αυτοκτονίες. Φτάνει πια. Η Πορτογαλία δείχνει τον δρόμο». Οι Έλληνες καλούνται να ακολουθήσουν τις πρακτικές του 2011 αντιδρώντας δυναμικά και ως ολότητα στο μνημόνιο και τις νέες συνθήκες που επιφέρει.
Την αρχή έκαναν πάλι οι Πορτογάλοι το Σάββατο 2 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Praca do Comercio, όπου 500.000 άτομα διαδήλωσαν για τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση, ενώ αναμένεται συνέχεια, καθώς το πορτογαλικό συνδικάτο CGTP θα εξαγγέλλει τουλάχιστον μία κινητοποίηση ανά εβδομάδα.
Τέλος, δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους διαδηλωτές η Σύνοδος Κορυφής στις 13 και 14 Μαρτίου, αφού πολλά κινήματα καλούν τους πολίτες σε ενεργοποίηση και αντίσταση τόσο στις Βρυξέλλες όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: