Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αυτή ειναι η διεθνής βοήθεια του "πολιτισμένου" κόσμου.Άρση του εμπάργκο για την πώληση όπλων στη Συρία

Ο συριακός στρατός έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των δυνάμεων των ανταρτών που έχουν υπό τον έλεγχό τους τα προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με δύο ρεπόρτερ της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που βρέθηκαν στην περιοχή τους δύο τελευταίους μήνες. «Μια επίθεση με χημικά στο μέτωπο της Τζομπάρ δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προσπάθησαν χθες να συμφωνήσουν για την ανανέωση του πακέτου των κυρώσεων που επιβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια από την ΕΕ εναντίον του συριακού καθεστώτος. Στις κυρώσεις αυτές περιλαμβάνεται το εμπάργκο όπλων, η ισχύς του οποίου εκπνέει τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου.
Ωστόσο, είναι βαθιά διχασμένοι: Βρετανία και Γαλλία πιέζουν για χαλάρωση του εμπάργκο, ενώ η Αυστρία πρωτοστατεί του μπλοκ των πέντε που αντιστέκεται σθεναρά στην αποστολή όπλων.
Τέλος, αύριο πρόκειται να γίνει η συζήτηση στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, η οποία ζητήθηκε επειγόντως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία και το Κατάρ.
www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: