Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Απώλεια γνωστικού ελέγχου από τον Σόιμπλε: Οι Έλληνες ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπενθυμίζει στους ευρωπαίους πολίτες γιατί είναι ο πλέον αντιδημοφιλής πολιτικός στη Γηραιά Ήπειρο. Εκτός του ότι επανέλαβε για τρίτη φορά τις τελευταίες μέρες ότι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναγκαία, εξέφρασε την άποψη ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη την Παρασκευή, ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε και πάλι γιατί είναι ο πρωτεργάτης της εμμονικής λιτότητας στην Ευρωζώνη.
«Έχουν σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές και συνταξιοδοτικές παροχές σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους, όπως επίσης σε σχέση με τη Γερμανία» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, κάνοντας έναν στατιστικό συμψηφισμό τεμαχιστικού χαρακτήρα.
Παράλληλα, θέλοντας να αντικρούσει για τρίτη φορά τα λεγόμενα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ από την Ελλάδα, επανέλαβε: «Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενα δεκαετία», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τροχοπέδη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
«Όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στη Βιέννη την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. «Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα» δήλωσε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: