Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση συλλόγου Γονέων Μουσικου Σχολείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής


Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Ζαμπέτης (Ταμίας), Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας), Οδυσσέας Ρομπάκης, Πέτρος Φιλίππου (Aντιπεριφερειάρχης,), Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος) και Δημήτρης Ασημακόπουλος στο γραφείο του κ. Φιλίππου
Την Δευτέρα, 14/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Η συνάντηση, πέραν της γνωριμίας, είχε ως σκοπό να εκθέσουμε στην Περιφέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο και να ζητήσουμε την συνδρομή της στην επίλυσή τους.
Ο κ. Φιλίππου μας δέχτηκε στο γραφείο του και συζητήσαμε για αρκετή ώρα, δίνοντάς μας όχι μόνο την εντύπωση ενός ζεστού και οικείου προσώπου αλλά και ενός γνώστη των προβλημάτων της Περιφέρειας στην οποία προϊσταται.
Από την πλευρά του Συλλόγου, τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες του σχολείου μας, οι οποίες επιβάλλουν την ανάληψη δράσης από την Περιφέρεια. Αναλυτικότερα, εκθέσαμε ότι:
·         Βρισκόμαστε εκεί εκπροσωπώντας πάνω από  1000 γονείς που ζούν και διαμένουν στην Αν. Αττική
·         Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχολείο της ευρύτερης περιοχής (σπουδάζουν συνολικά 580 μαθητές)
·         Στεγάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Αττικής (πάνω από 10.000 τ.μ.)
·         Είναι διαδημοτικό σχολείο, συγκεντρώνει δηλ. μαθητές από πολλούς και διαφορετικούς Δήμους της Περιφέρειας, και εξ αυτού αλλά και,
·         Λόγω του μεγέθους του, υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες και τις οικονομικές αντοχές του Δήμου Παλλήνης
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι σε θέματα συντήρησης, κτιριακών υποδομών και καθημερινής λειτουργίας υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, στις οποίες η Περιφέρεια θα πρέπει να συνδράμει και να συμβάλλει αντίστοιχα.
 Ο κ. Φιλίππου, αφού μας άκουσε προσεκτικά -κρατώντας σημειώσεις για όλα τα επιχειρήματα αλλά και τα αιτήματά μας- μας εξέπληξε με τις γνώσεις του σχετικά με το Μουσικό! Ήταν γνώστης όλης της υποδομής του σχολείου, το οποίο είχε επισκεφθεί στο παρελθόν (η Περιφέρεια χρησιμοποιεί την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για δικές της εκδηλώσεις!!) και μας μίλησε για την πολύ καλή σχέση της Περιφέρειας τόσο με το σχολείο όσο και με τους Διευθυντές μας.
Η Περιφέρεια, όπως μας είπε, δεν μπορεί να συμβάλλει σε θέματα συντήρησης και καθημερινής λειτουργίας, σε αυτά τυπικά αρμόδιος είναι ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος επιδοτείται με αντίστοιχα κονδύλια από το Κράτος. Παρ' όλα αυτά, η Περιφέρεια αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του σχολείου (διαδημοτικό κ.λπ.) και έχει την διάθεση να βοηθήσει με όποιο πρόσφορο τρόπο.
Στα πλαίσια αυτά, και μετά από αναλυτική συζήτηση, συμφωνήθηκε, για αρχή, να φροντίσουμε να του παρουσιάσουμε μελέτες για την αίθουσα Εκδηλώσεων (συντήρηση, κλιματισμός, εξαερισμός, κ.λπ.) και για την ενιαία ηλεκτροδότησή του σχολείου (υποσταθμός ΔΕΗ) τα οποία αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, ως "μεγάλα θέματα" τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν από τον Δήμο Παλλήνης

Η επόμενη συνάντηση του Συλλόγου θα είναι με τον Δήμαρχο Παλλήνης, την Πέμπτη, 24/11/2016
www.pmglp.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: