Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Το νέο ΕΣΡ μπροστά στη ναζιστική πρόκληση

Kαλά καλά δεν συγκροτήθηκε το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τα μέλη του οποίου ορκίζονται σήμερα το μεσημέρι σε ειδική τελετή, και έχει να εξετάσει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Στο γραφείο του νέου προέδρου βρίσκεται ήδη η επιστολή της ΕΡΤ, με την οποία ζητείται να γνωμοδοτήσει η ανεξάρτητη αρχή για το ζήτημα της προβολής της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση.

Η ΕΡΤ έχει ήδη δεχτεί έντονη κριτική για την προβολή από τις συχνότητές της των κηρυγμάτων μίσους του ναζιστικού μορφώματος, το οποίο εκμεταλλεύεται τη βιτρίνα του «νόμιμου κόμματος» για να κρύψει το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται στο εδώλιο με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα το ΕΣΡ δεν έχει δείξει καμιά δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στη ναζιστική πρόκληση. Παγιδευμένο σε μια ακατανόητη τυπολατρία, εμφανίζεται να κυνηγάει τα κανάλια για να προβάλλουν περισσότερο τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας άκριτα την προπαγανδιστική συλλογιστική των ναζιστών και αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός ότι υπάρχει τόσο το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα, όσο και ο νόμος 4203/2013, ο οποίος αναστέλλει την κρατική χρηματοδότηση σε κόμματα που διερευνώνται ως εγκληματικές οργανώσεις.
Ο νόμος έχει ήδη επικυρωθεί από το ΣτΕ.
 .efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: