Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κι ένα χριστιανικό «τάλεντ σόου» για παιδιά στα Τρίκαλα

Ποιοί θα ειναι επιτροπή αξιολόγησης;
Το πρώτο χριστιανικό τάλεντ σόου τραγουδιού είναι γεγονός. Ο «ιερός» διαγωνισμός τραγουδιού απευθύνεται μάλιστα σε παιδιά και θα γίνει στα Τρίκαλα.
Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών διοργανώνει Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού με το εναρκτήριο live να είναι προγραμματισμένο για τις 18 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικάλων.

Την ιδέα για το χριστιανικό «The Voice» είχε ο 41χρονος μητροπολίτης Χρυσόστομος, με απώτερο σκοπό να φέρει τους νέους πιο κοντά στην Εκκλησία.
Ο διαγωνισμός θα έχει πέντε live και τα παιδιά θα κληθούν να ερμηνεύσουν τα τραγούδια - όπως προβλέπει ο διαγωνισμός - με τρεις τρόπους: μονωδία, ντουέτο και χορωδιακή ερμηνεία.
Η ανακοίνωση της Μητρόπολης:
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Τα παιδιά να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Να οδηγηθούν από το Εγώ στο Εμείς, από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων, και από τη Μονωδία στην Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία. Οι μεγάλοι και οι μικροί να διακρίνουν με ευαισθησία και εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και αγάπη τα χαρίσματα του άλλου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
1η κατηγορία: Παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου
2η κατηγορία: Παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου
3η κατηγορία: Παιδιά Γυμνασίου
4η κατηγορία: Παιδιά Λυκείου
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να συμπληρώσουν εντός του Νοεμβρίου 2016 την σχετική αίτηση που υπάρχει έντυπη:
1. Στην ενορία τους
2. Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών
ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια:
1ο Στάδιο
Κάθε ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο. (Δεκέμβρης 2016)
2ο Στάδιο
Τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε ενορία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των ενοριών.
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, και για πρακτικούς λόγους, θα γίνει ακρόαση των παιδιών που θα προκριθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, για να επιλεγούν όσοι θα συνεχίσουν.(Ακρόαση Δεκέμβρης 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: