Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τίτλοι τέλους για τη ΒΙΚΗ - Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η αλλαντοβιομηχανία

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία BIKH, μετά την αποτυχία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονται στο ποσό των 44,658 εκατ. ευρώ ενώ οι απαιτήσεις με ημερομηνία υπολογισμού 31/12/2017 στα 9,9 εκατ. ευρώ.

 
Στην αίτησή της, η εταιρεία ζητεί να ορισθεί ημερομηνία παύσης πληρωμών, ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης, να ορισθεί σύνδικος, να διαταχθεί παράλειψη της σφράγισης της περιουσίας της και να ανατεθεί προσωρινά η διοίκηση της περιουσίας και η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τρία μέλη του υπάρχοντος δ.σ. με τη σύμπραξη του συνδίκου έως και την παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή σχεδίου αναδιοργάνωσης αλλιώς μέχρι τη συνέλευση των πιστωτών.
 
Η εταιρεία ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να διατάσσονται προληπτικά μέτρα τα οποία θα αφορούν και κάθε δικαιούχο αποχωρισμού, που θα απαγορεύουν τις ατομικές διώξεις και κάθε διαδικασία, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης για απαιτήσεις σε βάρος της εταιρείας προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά των στοιχείων της ώστε να είναι εφικτή η αναβίωση ή η πώλησή της ως συνόλου μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης.
 
Επιπλέον, η εταιρεία ζητεί να απαγορευθεί η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου σε κάθε τρίτο προμηθευτή - πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να διακόψει την παροχή των αναγκαίων για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση του πελατολογίου της υπηρεσιών υπό τον όρο εξόφλησης των κατά μήνα, τιμολογούμενων τρεχουσών υπηρεσιών των τρίτων προμηθευτών μέχρι την έκδοση της απόφασης.
 
Πηγή: economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: