Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ομολογία Άδωνι για την εταιρεία στην Κύπρο: Γιατί δεν τη δήλωνα στο Πόθεν Έσχες

Στην παραδοχή ότι η επίμαχη εταιρεία στην Κύπρο διαλύθηκε το 2016 και μέχρι τότε δεν είχε δηλωθεί σε κανένα Πόθεν Εσχες του, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι για τον ίδιο η εταιρεία είχε λυθεί από το 2006 και τα έγγραφά της «κάηκαν το 2006 στην πυρπόληση του βιβλιοπωλείου του στην Αθήνα από αντιεξουσιαστές».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι δεν δηλώθηκε στο Πόθεν Έσχες διότι «για μένα είχε κλείσει από το 2006, πριν δηλ. εκλεγώ βουλευτής το 2007». «Είχα ζητήσει την λύση της από τον τότε συνέταιρο μου και είχαμε ξενοικιάσει τα γραφεία σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών από την σύστασή της. 
Όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν δηλώθηκε - εκ παραδρομής - στην εφορία εκεί και έτσι φαίνονταν τυπικά υπαρκτή και διεγράφη αυτομάτως. Εγώ δεν είχα γνώση αυτής της παρατυπίας, διότι εάν το εγνώριζα, θα είχα προχωρήσει εγώ και στην τυπική της διαγραφή».
ΣΥΡΙΖΑ: Να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές για την εξωχώρια εταιρεία του κ. Γεωργιάδη
Την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος που αφορά στην εξωχώρια εταιρεία του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητεί με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, «η ομολογία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι δεν δήλωσε «εκ παραδρομής» την εξωχώρια εταιρία, ως όφειλε, στα πόθεν έσχες του, είναι παράνομη πράξη για την οποία πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν».
Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, συμπληρώνει μάλιστα πως «ελπίζουμε δε, ότι το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη μη δήλωση της εταιρείας, με αυτούς που είχε χρησιμοποιήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την εταιρεία Eternia Capital Management τον περασμένο Νοέμβριο, να οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση».
Τέλος, αναφορικά με τις απειλές του κ. Γεωργιάδη για κατάθεση μηνύσεων, και τις εξηγήσεις του για το καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ότι «στις 25 Αυγούστου 2015, 18 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο, την οποία κατείχε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης».
tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: