Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πέντε τηλεοπτικές άδειες μοίρασε το ΕΣΡ

Πέντε τηλεοπτικές άδειες έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 22.00 το βράδυ,σε μια προσπάθεια να προλάβει την εκδίκαση των αιτήσεων ακυρώσεως για την προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).


Οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Star, ΣΚΑΪ, Alpha και Epsilon κατάφεραν να λάβουν την πολυπόθητη άδεια εκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Υποψηφιότητα στον διαγωνισμό είχε θέσει και η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», που φέρεται να συνδέεται με τον Φίλιππο Βρυώνη. Ωστόσο, η υποψηφιότητά της αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων και ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το ΕΣΡ, σύμφωνα με πληροφορίες. Τελικά, οι διευκρινίσεις δόθηκαν και εξετάστηκαν από ειδικούς συνεργάτες του Συμβουλίου. Έτσι, η εταιρεία έμεινε στον «αέρα», χωρίς να λάβει τελικά τηλεοπτική άδεια.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΡ:
«Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία  κατετέθησαν) των:
- Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
- Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
- ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
- Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
- Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)
Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»
Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τις αιτήσεις ακυρώσεως για την προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, τις οποίες έχουν υποβάλει τα κανάλια των ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και ΕΙΤΗΣΕΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο ΣτΕ.
 .topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: