Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Στα μαλακά της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Κατσίκης

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκρινε τη συμπεριφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος λίγο καιρό πριν παραλλήλισε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, προσβλητική και δεν προχώρησε σε αποφάσεις (επίπληξη ή επιβολή ποινής).

Για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, με όσα ανέφερε κατά την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή, έκανε λόγο κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή συνίσταται σε προσβλητικό σχολιασμό σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το 2ο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας, οι βουλευτές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Η Επιτροπή έκρινε τη συμπεριφορά του Κ. Κατσίκη προσβλητική και δεν προχώρησε σε αποφάσεις (επίπληξη ή επιβολή ποινής).

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδρασή τους μετά τη σημερινή εξέλιξη.

Ο ίδιος ο βουλευτής ανέφερε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι διετύπωσε μία προσωπική άποψή του και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατσίκης, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, παρομοίασε την αγάπη των ομόφυλων γονέων με το πώς αισθάνονται οι παιδεραστές.

«Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας, πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία. Εξαρτάται, όμως, και το που κατευθύνεται» είπε και παραλλήλισε σαφώς την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και την αιμομιξία. «Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Φίμωτρο δεν μου βάζει κανείς. Φοβόμαστε να πούμε αυτό που θέλουμε, για να μη μας μας τρολάρουν και μας χαρακτηρίσουν ομοφοβικούς και ρατσιστές» συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: