Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Πάνε καλά οι δουλειές της Μαρί Σαντάλ: Το 2017 «έβγαλε» 475 εκατ. ευρώ το 2017

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές της Μαρί Σαντάλ, της συζύγου του πρίγκιπα Παύλου, καθώς το 2017 μαζί με τον πατέρα της Ρόμπερτ Μίλερ είχαν κέρδη 475 εκατ. ευρώ.  Χάρη στην επίδοση αυτή η Μαρί Σαντάλ βρέθηκε στη δεύτερη θέση των 20 κορυφαίων hedge fund μάνατζερ καθώς η περιουσία τους πλέονς φτάνει τα 2,27 δισ. ευρώ. Ο Μίλερ και η κόρη του διοικούν την αλυσίδα Duty Free Shoppers και διαχειρίζονται την περιουσία τους μέσω του hedge fund Search Investment Group που έχει έδρα το Χονγκ-Κονγκ.


Ο 83χρονος Μίλερ ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1960 όταν ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στο Χονγκ Κονγκ. Πλέον θεωρείται ο «βασιλιάς» των duty free στην Ασία και την Αμερική.
Η 49χρονη Μαρί Σαντάλ έχει πέντε παιδιά με τον Παύλο, με τον οποίο μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Οι δύο τους γνωρίστηκαν μετά από ραντεβού στα τυφλά που έστησε ο κοινός τους φίλος και επενδυτής τραπεζίτης Αλέκο Παπαμάρκου.
Η ίδια έχει δηλώσει ότι ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο με την πρώτη ματιά. «Ήξερα ότι αυτός θα ήταν ο άντρας που θα παντρευόμουν» δήλωσε χαρακτηριστικά το 2008 στο Vanity Fair.
Στην κορυφή της λίστας και μπροστά από την Μαρί Σαντάλ και τον πατέρα της βρίσκεται ο Μάικ Πλατ, ο οποίος ξεκίνησε τις επενδύσεις σε ηλικία 14 ετών όταν πήρε 560 ευρώ ως δώρο από τη μητέρα του και πλέον η περιουσία του ξεπερνάει τα 3,4 δισ. ευρώ
 msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: