Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κύκλωμα παράνομης μεταφοράς τουριστών με βαν και λιμουζίνες στη Μύκονο

Η μεταφορά εκατοντάδων τουριστών από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου με βαν και λιμουζίνες κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν οδηγιών που έλαβαν, παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο και υποδυόμενοι τους τουρίστες -μιλώντας μόνο αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι- ζήτησαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Όπως προέκυψε, οι τιμές χρέωσης ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα. Μπαίνοντας σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, οι ελεγκτές - «τουρίστες» διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων, δεν είχε κάνει έναρξη επιχείρησης, ούτε είχε επαγγελματική στέγη  Το όχημα έφερε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.
Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.  Επίσης, το πρωί μπήκε 4ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή.
tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: