Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Λάρισα

Ακόμα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο εξαιτίας των ελλειπών μέτρων προστασίας των εργαζόμενων συνέβη στη Λάρισα, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό 32χρονου εργάτη. Καταπέλτης για την κατασκευαστική εταιρεία που εργαζόταν ο εργαζόμενος από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, που καταγγέλλει την εταιρεία για χρήση ανειδίκευτων εργατών σε θέσεις ειδικευμένων εργαζόμενων, καθώς και τη μη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του larisanew.gr, το φρικτό ατύχημα συνέβη σε εργοστάσιο έξω από τη Λάρισα το πρωί της Δευτέρας, με τον εργάτη να εγκλωβίζεται κάτω από άγνωστες συνθήκες σε μηχάνημα της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΡΜΟΣ.
 

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, με συνολικά 13 άνδρες να επιχειρούν στην απεγκλώβιση του εργάτη. Κατά νεότερες πληροφορίες, ο 32χρονος βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και χειρουργήθηκε και παρακολουθείται από τους ιατρούς.
 
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (ΕΚΛ), που καταγγέλλει «απουσία μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και για την χρησιμοποίηση εργατών σε ειδικευμένες εργασίες».
 
Το ΕΚΛ τονίζει πως «κανείς δεν μπορεί να μιλά για ατύχημα και κακιά στιγμή», χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «εργοδοτικό έγκλημα», από εκείνα που «συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς», κατηγορώντας τις επιχειρήσεις πως δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.
 
«Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό "ατύχημα" και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο "δυστύχημα". Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς» καταγγέλλει το ΕΚΛ, και απαιτεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Επίσης, καταγγέλλει την εταιρεία για το γεγονός πως χρησιμοποιεί ανειδίκευτους εργάτες σε θέσεις ειδικευμένων εργαζόμενων.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: